Tisztelt Látogató!
Üdvözlöm Önt cégünk, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. honlapján.

Mi történik ha egy család elszántsága több generáción keresztül kitart?

1920-ban édesapám, egy vállalkozó kedvű ember, Mészáros Kálmán tetőcserépgyártásba kezdett a Felvidéken.

Ekkor még nem sejthette, hogy a kis vállalkozás, amely egy-két alkalmazottat foglalkoztatott csupán, kinövi a családi kereteket, és 2010-re egy közel 250 embernek munkát adó, nyolc országban jelen lévő, európai színvonalú vállalkozássá fejlődik.

Annak is biztosan örülne, ha tudná, hogy a számára oly fontos küldetés – ha a tetők tartósságának biztosítását annak tekinthetjük – tovább öröklődött generációról generációra, és a vállalkozás továbbra is a családja kezében van.

1973-tól a szülői hagyományokat, a vállalat irányítását a család legfiatalabb tagjaként vettem át. A kezdetben manufakturálisan működő üzemünk teljesítménye nagy mértékben akkor növekedett, amikor 1993-ban egy folyamatosan üzemelő gyártósort vásároltunk, amely még kézi kiszolgálású volt ugyan, de már évi 1 millió jó minőségű beton tetőcserép gyártását tette lehetővé.

A kor igényeit tükröző, igazán gyors technológiai fejlesztés 1997 után indult el, amikor a harmadik generáció is belépett a családi vállalkozásba. Az utolsó évtizedben a család három, a legmodernebb gyártási technológiákat alkalmazó, teljesen automatizált üzemet épített Bólyban, Kunszentmiklóson, illetve a szlovákiai Farkasdon. A 2012-es évben Bólyban egy új gyártócsarnok építésébe kezdtünk, ahol azóta már a régió egyik legmodernebb gépsora került beüzemelésre.

Amire igazán büszkék vagyunk, az cégünk technikai, technológiai színvonala, amiről elmondható, hogy Közép-Európában élenjáró.

Manapság ritkaság, ha egy Magyarországon működő cég teljes mértékben magyar tulajdonban van, a tetőcserépgyártó szegmensben ez csupán a mi vállalatunkra igaz. Hatalmas sikerként könyveljük el, hogy a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. immár több mint 100 éve, három generáción átívelve családunk kezében van.

Cégünk értékrendjének alapja már a kezdetektől fogva a folyamatos innováció, valamint a fenntartható minőség, termékeink, és partnerkapcsolataink tekintetében egyaránt.

Mészáros Vilmos

Mészáros Vilmos aláírása

Dr. Mészáros Vilmos

Mindig is hittem, hogy nem csupán betoncserepet gyártunk és árulunk, hanem védelmet nyújtunk az embereknek, biztosítjuk otthonuk melegét, valamint díszítjük házaikat, amellyel visszatükrözzük ízlésvilágukat is, hogy még inkább otthon érezzék magukat a világban.