Családi vállalkozásból nagyvállalat.

Cégünk, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft., a hazai piacon túl a környező országokban is jelen van. A hazai két üzemen túl cégcsoportunk Magyarország mellett mára már további 8 országban szolgálja ki ügyfeleit.

Magyarországi gyáraink

Bólyban dr. Mészáros Vilmos nevéhez fűződve 1993-ban indult az első félautomata gyártósorunk. Ezt követte 1999-ben a teljesen automata technológia.

2008-ban Kunszentmiklóson kezdte meg működését a térség egyik legmodernebb technológiáját használó tetőcserépgyárunk.

Nemzetközi porondon

Magyarország mellett 3 országban üzemel kirendeltségünk:

  • Szlovákia
  • Románia
  • Horvátország

A Mediterran Slovakia s.r.o. 2000-ben alakult a szlovákiai Farkasdon 2004-ben épült itt a teljesen automatizált technológiával működő gyárunk. Így a környező piacok termékellátása egyszerűsödött, a szállítási távolságok csökkentek, ami nemcsak hatékonyságbeli növekedést hanem környezetterhelés-csökkenést is jelentett és jelent a mai napig.

2004-ben alakultak meg további külföldi leányvállalataink: Mediterran Crijep d.o.o., a horvátországi Eszéken, illetve Mediterran Rom srl., a romániai Kolozsvárott. Ezekben az országokban is teljes lefedettséggel vagyunk jelen.
Így mára a cégcsoport:

  • 3 teljesen automatizált gyárban
  • évi közel 50 millió darab értékesített tetőcserepet
  • 50 év garanciát, vagy akár életre szóló garanciát is biztosít vásárlóinak.

Hosszú időre garantáljuk a minőséget

Cégünk dinamikus növekedése a bizonyíték rá, hogy mik a jövőbeli céljaink: szeretnénk a piacvezető betoncserépgyártó lenni Magyarországon és a környező országokban is.
Ehhez adott a technikai háttér, a kutatás-fejlesztési munka, a minden igényt kielégítő ügyfélszolgálat és a kívánatos marketingtámogatás. De ami a legfontosabb: ambíció és elhivatottság, hogy hosszú időn át tudjuk garantálni azt a minőséget, amelyet minden építkező elvár egy tetőcseréptől!

Ezt a minőséget mi minden tető esetében 50 évig garantáljuk!