Bács-Kiskun megyében, a kunszentmiklósi telephelyünkön kezdődik a legújabb gyáregységünk kivitelezése.. A beruházás költsége közel 2 milliárd forint, amely támogatja a régió foglalkoztatásának fejlesztését és a modern, nagymértékben automatizált gyáregység segíti a piaci igények kiszolgálását. A május 7-én tartott ünnepélyes alapkőletételen Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes is tiszteletét tette.

„A magyar építőipar évről-évre növekszik, ezért nagy a kereslet az olyan cégekre, amelyek magas hozzáadott értékű termékekkel és szolgáltatásokkal bírnak” – jelentette ki Varga Mihály. A pénzügyminiszter elmondta: a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. egy olyan vállalkozás a magyar gazdaságban, amely élenjáró technológiát alkalmazva nemcsak a hazai piacon állja meg a helyét, hanem külföldön is versenyképes.

Felkészülve a hazai és nemzetközi tetőcserép piacokon várható további fellendülésre, az új épületbe automata gyártó gépsor kerül, melynek köszönhetően a gyártókapacitásunk megduplázódik. Az automatizáltság szintjének növelésével tovább optimalizálható a maximum két műszakos munkavégzés, mellyel a munkatársak számára is még jobban tervezhető munkarendet tudunk kialakítani.

“A beruházással és a kapcsolódó logisztikai szolgáltatásokkal új munkahelyeket teremtünk és még inkább képesek leszünk megfelelni a rohamosan fejlődő építőipar mennyiségi és minőségi elvárásainak.” – mondta Gódi Attila a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója.

A beruházásnak köszönhetően a cégünk 261 darab munkahelyet tud megőrizni, és további 20 munkahelyet teremt. A munkatársaink munkakörülményeinek további javítása érdekében az épületben új öltöző, szociális blokk és étkező kerül kialakításra, valamint tovább bővítjük a dolgozói parkolót és kerékpártárolókat. A beruházás értéke megközelítőleg 2 milliárd forint, melyből az állami támogatás 483.325.087 forint. A projekt a GINOP-1.2.1-16-2017-00224 számú, „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásának bővítése” pályázat keretein belül, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.