A TERRÁN Tetőcserép Gyártó Kft. a 2023-as évben tervpályázatot hirdet építészek részére, terv, megvalósult épület (lakó- és középület) kategóriában:

 

„Minőségi TERRÁN tetőrendszer az építészeti jövőképben”

és

„GENERON napelemes betoncserép, a jövő energiája már a jelenben”

mottók szellemében.

 

Pályázati kiírás letöltése

Pályázati űrlap letöltése

Tulajdonosi hozzájárulási nyilatkozat letöltése

 

A mai igényeket csak korszerű építőanyagokkal lehet kielégíteni. A Terrán termékrendszerei felveszik a versenyt az idő múlásával. A hosszú írásos garanciával védett cseréprendszereink, hőszigetelő és ereszcsatorna rendszereink az évtizedek során bizonyították minőségüket.

Az ökotudatosság egyre erősödő vásárlói, építtetői igény, ám sokakat elrettent a hagyományos, nagytáblás rendszerek látványa. Egy újonnan épített vagy felújított háznál érthető igény, hogy az ember hazaérkezve örömmel és büszkén szeretne otthonára nézni. És ha azt mondanánk, hogy már létezik mód a napenergia esztétikus hasznosítására? A megoldás a Terrán Generon napelemes betoncserép!

A betoncserép felületére integrált napcelláknak köszönhetően nincs felesleges tetőáttörés, így az prémium megjelenést biztosít az ingatlan számára és növeli annak értékét. Első ránézésre annyi különbség lesz látható csupán, hogy a Generonon megcsillan a napfény, ezzel is azt üzenve, hogy ez a tető – és az alatta lévő család – igazán naprakész.

 

Pályázat kiírója: TERRÁN Tetőcserép Gyártó Kft.

 

A pályázat célja:

Az építészek bevonása az előremutató megújuló energetikai megoldások és minőségi tetőkialakítások megismerésébe és tervezésébe pályázat formájában. A referencia értékű tető- és épülettervek bemutatása a kiíró termékrendszerei és a GENERON napelemes betoncserép felhasználásával. A követendő referencia értékű építészeti alkotások és építész tervezőinek bemutatása a nyilvánosság felé.

 

Részvétel feltételei:

A nyilvános pályázaton építészek, építőművészek, tervezők vehetnek részt.

Pályázni tervekkel (terv kategória) és az elmúlt 5 évben (2019. január 1. után) megvalósult épülettel (családi ház/lakóépület és középület) lehet.

A pályázó a pályázati anyag beadásával elfogadja a pályázati feltételeket és a zsűri által meghatározott eredményeket. Az Építész csak a saját pályamunkáit indíthatja (több pályázattal is részt lehet venni, külön-külön beadva). Társtervezőkkel közösen is lehet indulni, feltűntetve a közreműködőket a pályázati űrlapon.

A pályázók a kiírótól ingyenes támogatást és konzultációs lehetőségeket kapnak a tetőszerkezetek, tetőfedések és a GENERON napelemes megújuló energiatermelő rendszer szakszerű betervezéséhez.

 

Időrend:

 

A pályázat meghirdetve: 2023. május 02.

Beadási/feltöltési határidő: 2023. október 25.

Pályamunkák elbírálása, Zsűrizés: 2023. december – 2024. január hónapban

Eredményhirdetés és díjátadó gála: 2024. március hónapban

 

A pályázat védnöke: Magyar Építőművészek Szövetsége

 

Bíráló bizottság (Zsűri):

 

A kiíró öttagú zsűrit kér fel a pályázati anyagok elbírálására. A zsűri kategóriánként határozza meg a sorrendet, javaslatot tesz a rendelkezésre álló össznyeremény megosztására, amely a Kiíró elfogadásával válik véglegessé.

 

A zsűrit három építész, Szabó Zoltán, Ács Tetőfedő mester, Tetőépítők Egyesületének elnöke és a kiíró képviselői: Ferenczy András, építész, építész látogató, projekt támogató és Nagy-Ignácz Zsóka, építész, építész látogató alkotja.

 

A zsűri azokat a pályaműveket részesíti előnyben, amelyek szemléltetik a GENERON napelemes betoncserép és a TERRÁN egyéb termékeinek (tetőcserepek, MediComfort hőszigetelés, ereszcsatorna rendszer) építészeti és kreatív felhasználási lehetőségeit. A jövőbemutató ötletek, az anyag természetéből fakadó színvonalas építészeti, műszaki megoldások és az energiatakarékos épületmegvalósítás szintén fontos szempontok a bírálat során.

 

Kizárási eset:

 

Azon pályázatok nem indíthatók, amelyek tervezési munkafolyamataiban a zsűritagok részt vállaltak vagy saját tervezési munkájuk. A kizárási szempontok ellenére beérkező pályamunkákat a Zsűri nem tudja befogadni.

 

Díjazás

 

A Zsűri javaslata alapján terv, megvalósult családi ház/lakóépület és középület kategóriákban díjak (Pl.: Kategória díj, 1.-2.-3. díj, különdíj) lesznek meghatározva. A díjazás a zsűri által megváltoztatható és előre nem meghatározott díj is adható. A nyeremény összegét szintén a zsűri határozza meg. Összdíjazás mértéke nettó 1 200 000 Ft. A pályázati díjak után fizetendő adóterheket a Kiíró vállalja, az adóhatóság felé teljesíti. A pénznyeremény számla ellenében kerülhet kifizetésre.

 

Pályázati anyagok benyújtása

A pályázati anyagot PDF formátumban kizárólag online lehet benyújtani, az alábbi email-címre való beküldéssel:               

Információs oldal:           www.terranteto.hu/epiteszpalyazat

A határidő letelte után pályázatot nincs módunkban fogadni. Hiányosan beérkező pályázatok esetén az értesítést követő 5 munkanapon belül van lehetőség a hiánypótlás feltöltésére.

 

Pályázat tartalma

 

Pályázati Űrlap/Szerzői jogi és részvételi nyilatkozat, amely tartalmazza (online letölthető):

– Építész neve, születési helye, lakcíme, e-mail címe, mobiltelefon száma

– Építész kamarai tagsági száma

– Társszerző építész/építészek neve (ha van)

– Társszerző építész/építészek kamarai tagsági száma

-a nyilatkozó a pályamunka szerzője, a pályázati anyag, a fotók a Kiíró részére korlátozás nélkül szabadon felhasználhatóak, bemutathatók értékesítési és marketing célokra. A pályázó kijelenti, hogy az épület fotóinak korlátozás nélküli felhasználási jogait a fotóstól megszerezte, jogosult ezeket a jogokat harmadik félnek (a kiírónak) átadni értékesítési és marketing célokra (az épület tulajdonosának személyiségi jogait figyelembe véve, a kiíró nem hozza nyilvánosságra a tulajdonos adatait). A pályázati anyag feltöltésekor a jelölő négyzetre kattintva elfogadható.

– Építtetői/tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozat (online letölthető)

– Pályázati anyag:

Terv kategória: Engedélyezési/egyszerűsített bejelentési rendelet szerint készült terv, amelynek tartalma: műszaki leírás, helyszínrajz, alaprajzok, metszetek, homlokzatok, tömegvázlatok, látványtervek, beépítési vázlatok/tervek, ötlettervek, amennyiben készült kiviteli tervdokumentáció, csomópontok PDF-formátumban.

Megvalósult épület kategória: a tervkategória anyagain túl, min. 15 db nagyfelbontású (300 dpi) fotó az épület egészéről és részleteiről, akár a kivitelezés közbeni állapotról, a környezetbe illesztésről.

– Határozat az építési engedélyről, amennyiben rendelkezésre áll.

– Határozat a használatba vételi engedélyről, amennyiben rendelkezésre áll.

– Rövid leírás arról, hogy miért a TERRÁN termékeit választotta.

 

Feltétel, hogy a PDF fájl nevek tartalmazzák a pályázó vezeték-, illetve keresztnevét és a tervlap címét (pl: vezeteknev.keresztnev.Ehomlokzat.pdf)

 

Eredményhirdetés

 

Az ünnepélyes díjátadó gálára várhatóan 2024. március hónapban kerül sor. Az eredmények titkosak, csak a díjátadón válnak nyilvánossá. Meghívást minden díjazott kap. A zsűri javaslata alapján a nem díjazott pályázók szintén kaphatnak meghívót a díjátadó ünnepségre.

 

Kérdések esetén, valamint ingyenes támogatási és konzultációs lehetőségért a pályázók a pályázat kiírójához fordulhatnak az alábbi elérhetőségek egyikén:

 

TERRÁN Tetőcserép Gyártó Kft.

Ferenczy András, Építész látogató, projekt támogató

+36 20 334 8429