Az Év Üzletembere Díjjal tüntette ki Gódi Attilát, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezető igazgatóját a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara. A díjat Síkfői Tamás, a kamara elnöke adta át. Ezzel az elismeréssel a Terrán teljesítményét jutalmazták, hiszen a kamara indoklása szerint a vállalat azért érdemelte ki, mert a kft. alapításától eltelt évtizedek alatt a Terrán Tetőcserép Gyártó a régió egyik vezető vállalatává nőtte ki magát. A díj a Terrán működési modelljének, a családi értékek mentén haladó, és innovatív gondolkodásának is szól.

A multinacionális cégek által uralt piacon megmutatták, hogy innovatív fejlesztésekkel, jó üzletpolitikával magyar családi vállalkozás is versenyképes tud lenni, hiszen az egyik piacvezető cég lett a Terrán az iparág többi szereplője között. Ma már a Terrán gyáraiban közel 100 családi házra elegendő cserepet készítenek naponta. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszékével partnerségben tavaly elindult a napelemes tetőcserép fejlesztése is, amely egyedülálló Terrán innováció.

„Jó úton haladunk, hiszen Az Év Üzletembere Díjon kívül a „Best Buy Award”-ot is elnyertük, azaz 2017-ben a vásárlók a Terránt nevezték meg a legjobb ár-érték arányú tetőcserépmárkának Magyarországon” – mondta Gódi Attila.