Tetőépítés vagy -felújítás során sokan nem szánnak kellő időt a tervezésre, ezáltal nem jól mérik fel a szükségleteket, lehetőségeket. Segítünk, hogy ön ne kövesse el ezt a hibát!

Tetőt nem egy évre, de nem is egy évtizedre, hanem jó esetben egész életre építünk, ezért fontos, hogy a tervezgetés fázisában ne kapkodjunk. Ha szükséges, kérjük ki szakemberek véleményét, ne a szomszédra vagy a jó tanácsokat osztogató rokonunkra hallgassunk. Használjuk ki a téli időszakot – ami az időjárás miatt egyébként sem kedvez a tetőmunkálatoknak – arra, hogy megálmodjuk a tökéletes tetőnket! Ehhez Tetotepitek.hu tematikus oldalunkon és weboldalunkon is segítséget nyújtunk, hogy kellően felkészülten foghasson hozzá a megvalósításhoz.

Olvasunk a gondolataiban

A házra kell tető, na de milyen? Legelőször is erre a kérdésre kell választ adnunk. Míg a tetőszerkezet formáját nagyban meghatározza házunk alaprajza, illetve a település építési szabályzata, addig a tetőcserepeket teljesen szabadon választhatjuk meg. A cserepek manapság már számos színben és alakzatban elérhetőek, a döntés pedig nem könnyű, hiszen mégis csak házunk ékéről van szó. Személyiségtesztünkkel segítünk kiválasztani a legmegfelelőbbet! Válaszoljon néhány egyszerű, rövid kérdésre, és megtudhatja, melyik cserép illik leginkább Önhöz. Így a végeredmény nemcsak háza éke lesz, de egyéniségét is tükrözi majd.

Milyen tető illik hozzám

Egy cserép nem cserép

Míg festés, tapétázás, padlóburkolás esetében – viszonylag könnyű szabályok szerint – laikusok is egyszerűen kiszámolhatják az anyagszükségletet, a tető esetében ennél valamivel bonyolultabb a helyzet. Márpedig nincs annál bosszantóbb, mikor a kivitelezés közben derül ki, hogy hiányzik néhány cserép vagy rögzítőelem a befejezéshez, esetleg valamilyen kiegészítőről teljesen elfeledkeztünk. Emiatt nem kell izgulnia, ha igénybe veszi ingyenes online anyagszükséglet-kalkuláció szolgáltatásunkat. Csupán a tetőrajzokat, valamint a méreteket kell elküldnie, és mérnök-szaktanácsadó kollégánk kiszámolja a szakszerű kivitelezéshez szükséges elemek (alapcserép, idomcserepek, stb.) és az ajánlott kiegészítők (alátéthéjazat, kúpalátét, hófogó stb.) mennyiségét. Ezenkívül áttekintheti, hogy a Terrán tetőrendszerben milyen elemek találhatók még, amelyekkel saját igényeire szabhatja álom otthona fedését.

Tető és tetőcserép fajták

Ámítás helyett számítás

Mielőtt bármilyen építkezésbe, felújításba fogunk, tudnunk kell, milyen költségekkel jár majd a projekt. Ez különösen igaz a tetőszerkezetre, hiszen jelentős beruházásról van szó. Hogy ne érjék meglepetések, a Terrán díjmentes, automatikus kalkulátora pillanatok alatt kiszámolja ezt Önnek. Csak adja meg a tető típusát, méreteit, illetve, hogy milyen fajta cserepet választana, majd pillanatokon belül megjelenik a képernyőn, hogy hozzávetőleg mennyi lesz új tetője anyagköltsége. A kalkulátort arra is használhatja, hogy összehasonlítsa a különböző Terrán tetőcserepeik árait. A becsült ráfordítás ismeretében pedig biztos lehet benne, hogy majd csak addig nyújtózkodik, ameddig a takarója – illetve tetője – ér.

Tetőfelújítást vagy tetőcserét tervez, és azt gondolja, hogy mindez könnyen megoldható DIY módon is? Sajnos ez nincs így! Korábbi bejegyzésünkből megtudhatja, miért jár jobban, ha szakembert fogad fel a munkára.