A tetőépítés vagy felújítás komoly és felelősségteljes elhatározás, hiszen a megfelelő tetőcserepek kiválasztásával koronázzuk meg igazán otthonunkat. A döntést minden esetben megfelelő előkészítésnek és információgyűjtésnek kell megelőznie. Hatalmas népszerűségnek örvendő Terrán TetőKalkulátor alkalmazásunk eddig is nagy segítségére volt vásárlóinknak, de a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően immár Terrán Generon napelemes tetőcserepet is tervezhet otthonára.

Az építkezési költségek átfogó, minél pontosabb előzetes kiszámítása érthetően fontos feladat az ember életében, így az is, hogy szeretné tudni, mekkora kiadással jár majd az új tető építése vagy a régi cseréje. Különösen lényeges lehet ez a kérdés abban az esetben, ha egy környezettudatos és egyben az ingatlan értékét növelő lépésben, napelemes rendszer telepítésén gondolkodik. A Terrán TetőKalkulátor egy új funkciójának köszönhetően már a Generon felhasználásával épülő új tetőhéjazat hozzávetőleges anyagköltségét is könnyedén és egyszerűen kiszámolhatja, csupán néhány adat szükséges hozzá. Adja meg a tető formáját, hajlásszögét, méretét, a kiválasztott sík cserepet és felületkezelést, az algoritmus pedig ezek alapján kiszámolja a bruttó árat, ami nemcsak az alap-, hanem a kiegészítő cserepek, a tetőfólia, a kúpalátét, a hófogók és az eresz menti szellőzés kialakításához nélülözhetetlen elemek, valamint a házhozszállítás díját is tartalmazza.

Fontos, hogy mindkét kalkulált eredmény, így a Generon esetében a kapott ár is csak becslés, a rendszer ugyanis nem veszi figyelembe a szükséges rendszerméretet, a tető dőlésszögét, tájolását, árnyékoltságát. Az eredmény azt segít felmérni, hogy az adatok alapján maximum mekkora rendszer férne el a tetőn, és ez milyen mértékű befektetéssel járna, azaz egyfajta döntéselőkészítő, döntéstámogató célja van.

És hogy miért is érdemes napelemes tetőcserépben gondolkodni?

A hazai és nemzetközi szinten is elismert fejlesztés egyedülálló megoldást kínál azok számára, akik zöldebb életet szeretnének kialakítani, ugyanakkor az esztétikus megjelenést is fontosnak tartják. Az elmúlt évek pozitív tapasztalatai és a több mint 250 Generon rendszerrel fedett otthon és középület bizonyítja, hogy a termék magabiztosan megállja a helyét a nap alatt. Az egyre szélsőségesebb időjárási jelenségeket figyelembe véve a cserép felületébe integrált szolárpanel további nagy előnye, hogy a klasszikus napelemek rögzítésével ellentétben a Generon felhelyezéséhez nem szükséges megbontani a héjazatot, így a tető védelmi funkciója a teljes tetősíkon stabil és egyenletes marad. A Generon ráadásul Zenit és Rundo tetőcserepeinkkel tökéletesen kompatibilis, így azok számára is jó választás, akik csak később tervezik otthonuk energetikai korszerűsítését, de már most szükségessé vált számukra a tetőcsere.

Amennyiben Ön pontosabb árajánlatot szeretne, keresse fel Generon Ajánlatkérés oldalunkat!

Ha már meglévő rajzokkal, tervekkel is rendelkezik, úgy kérjünk írjon a e-mail címre, ahol szakértő Kollégáink állnak rendelkezésére!

A Terrán TetőKalkulátort erre a linkre kattintva érheti el.