Tetőt egy életre választunk, ezért érdemes rendkívül alaposan feltérképezni a kínálatot, megismerni a lehetőségeket, hogy házunk éke minden szempontból és hosszú távon is megfeleljen az igényeinknek. Az alapanyag, a minőség és a megbízhatóság alapvető kritérium, ahogy az is, hogy teljes tetőrendszerben gondolkodjunk, emellett pedig az esztétikum is ugyanolyan fontos. Ráadásul a költségvetés szempontjából sem elhanyagolható, milyen termék mellett tesszük le a voksunkat.

Habár az ún. sík termékek egyre népszerűbbek manapság, hullámos tetőcserepekkel is modern és stílusos külsőt tudunk otthonunknak varázsolni. A kulcs az épület és a környezete közötti harmónia megteremtésében, valamint a színek és formák egyensúlyában rejlik.

Mi a különbség cserép és cserép között?

Azonos alapanyag esetén a forma, a kialakítás, a súly, továbbá a felületkezelési megoldások is eltérhetnek, de színvilág is lehet kötöttebb egy-egy termékcsalád esetén. Nem beszélve az új generációs megoldásokról, mint a napelemes tetőcserép. Kategóriákat nézve tehát számos megoldással találkozhatunk.

Renova tetőcserép a költséghatékony megoldáshoz

A költséghatékonyan kivitelezhető tető

A költséghatékonyság nem feltétlenül kell, hogy kompromisszumkötéssel járjon. A nagy múltú, jól ismert és termékeikre komoly garanciát vállaló gyártók esetében az alsóbb szegmensből is teljes biztonsággal válogathatunk. A Terrán Renova Plus cserepek elsősorban azoknak megfelelő megoldás, akiknek fontos a kiváló minőség – a betoncserépgyártók között elsőként bevezetett 50 év Terrán garanciával – miközben gazdaságosan, a legjobb áron szeretnék megvásárolni a tetőfedéshez szükséges tetőfedő anyagot. Megjelenését tekintve szűkebb a kínálat, de a fekete, tégla és barna színekkel bármely stílusirányzathoz jól igazítható.

Synus tetőcserép a könnyed és tartós választás

A könnyed választás

Ma a legtöbb tető hornyolt, vagyis vízvető résszel rendelkező cserepekkel készül, így a fedés tömege – legyen szó akár agyag-, akár betoncserépről – jellemzően 38-45 kg/m2 közötti tartományba esik, ami közepes értéknek számít. Ez a tömeg kb. a 20%-át teszi ki a tetőszerkezet összes terhelésének, amely a hóteherrel, szélteherrel, tetőszerkezet önsúllyal együtt 1,8-2,0 kN/ m2. Látható tehát, hogy néhány kg/ m2 eltérés a mértékadó terhelést alig befolyásolja, legtöbbször nincs gyakorlati jelentősége a teherbírás szempontjából. Ám bizonyos esetekben vagy épülettípusoknál érdemes a kisebb súllyal rendelkező terméket választani. A Terrán Synus tetőcserepe könnyedségével, a beton tartósságával és ellenálló képességével az egyik legjobb választás a tetőépítéshez. Széles színválasztékával határtalan lehetőségeket teremt design szempontjából is. Mindazonáltal Elegant felületkezeléssel is elérhető, amelynek köszönhetően simává és selyemfényűvé válik a cserép, megjelenésével igazán egyedivé varázsolva a tetőt.

Generon napelemes tetőcserép

Naprakészen

Habár szín- és formavilága egyelőre adott, a Terrán Generon napelemes tetőcserép új távlatokat nyit, ha esztétikumról és funkcionalitásról van szó. Egy forradalmi innovációnak köszönhetően lépést tart a lakosság elvárásaival, és professzionális választ ad korunk technológiai kihívásaira. A napcellákat speciális módon integráljuk az egyes elemekre olyan formán, hogy azok felhelyezése és megjelenése szinte megegyezik a hagyományos tetőcserepekével. Mindezt úgy, hogy a tető eredeti védelmi funkciója a teljes tetőfelületen tökéletesen biztosított.
A tetőcserepek új generációja így a megszokott szerepeken túl még egy funkciót képes betölteni: energiát termel az otthon lakói számára, ráadásul kompromisszumok, lemondások nélkül. A Generon segít abban, hogy házunk minél nagyobb százalékban megújuló napenergiát használjon. Ezáltal nemcsak a villanyszámlát csökkenti, hanem otthonunk ökológiai lábnyomát is.

Most kezd tetőcserén vagy -felújításon gondolkodni? Tudja meg, mik az első lépések!

Milyen alapanyagból készült cserepet érdemes választani? Kattintson, és segítünk a választásban!