Pécs, 2022. május X. – A példaértékű építészeti alkotások és eredmények létrejöttének, valamint a magyar építésztársadalom szakmailag elismert személyiségeinek támogatása rendkívül fontos a sokszor uniformizált, az egyediséget nélkülöző, trendeket követő megoldások korában. A Magyar Építőművészek Szövetsége régóta aktív szerepet vállal a szakmai és társadalmi közéletben annak érdekében, hogy a magas színvonalú, művészi értékű építész alkotó munkát és hivatást bemutassa. Jelenlétével a társadalom nyilvánossága elé tárja a hazai építészek minőségi kreációit, terveit, véleményét és tapasztalatait.

A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. szintén elkötelezett amellett, hogy megőrizze épített környezetünk nívóját, ez a fajta filozófia pedig több szinten is megnyilvánul az építészeknek, építész hallgatóknak szóló, immáron hagyománynak számító pályázatoktól kezdve a szakemberek képzésén át a folyamatos termékfejlesztésig.

A közös metszéspontok okán a két nagy múltú szervezet hosszú távú megállapodást kötött egymással deklarálva azt, hogy az esztétikum és a funkcionalitás nem egymás mellett, hanem egymásért léteznek az építészetben, valamint, hogy a különböző területek együttműködése szüli az igazán nagy eredményeket.

„Megtisztelő számunkra, hogy egy ilyen rangos szakmai szervezettel karöltve lépdelhetünk tovább azon az úton, amit kijelöltünk magunknak, amelyen az innováció, a zöld szempontok szem előtt tartása, a kifogástalan minőség és kiszolgálás, valamint az értékteremtés a mérföldkövek. Emellett örömünkre szolgál, hogy ekképpen még nagyobb mértékben szerepet vállalhatunk a tehetséggondozásban, a magyar építész társadalom lehetőségeinek javításában, továbbá hozzájárulhatunk ahhoz, hogy ennek a gyönyörű polgári hivatásnak a tekintélyét emeljük.”
– mondja Gódi Attila, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója.