A TERRÁN Tetőcserép Gyártó Kft. a 2023-as évben ismét Hallgatói Pályázatot hirdet meg az építész hallgatók részére

„Korszerű tetőrendszerek”

és

„GENERON napelemes betoncserép, a jövő energiája már ma”

mottó szellemében.

Pályázati kiírás letöltése

Pályázati űrlap letöltése

A mai igényeket csak korszerű építőanyagokkal lehet kielégíteni. A Terrán termékrendszerei felveszik a versenyt az idő múlásával. A hosszú írásos garanciával védett cseréprendszereink, hőszigetelő és ereszcsatorna rendszereink az évtizedek során bizonyították minőségüket.

Az ökotudatosság egyre erősödő vásárlói, építtetői igény, ám sokakat elrettent a hagyományos, nagytáblás rendszerek látványa. Egy újonnan épített vagy felújított háznál érthető igény, hogy az ember hazaérkezve örömmel és büszkén szeretne otthonára nézni. És ha azt mondanánk, hogy már létezik mód a napenergia esztétikus hasznosítására? A megoldás a Terrán Generon napelemes betoncserép!

A betoncserép felületére integrált napcelláknak köszönhetően nincs felesleges tetőáttörés, így az prémium megjelenést biztosít az ingatlan számára és növeli annak értékét. Első ránézésre annyi különbség lesz látható csupán, hogy a Generonon megcsillan a napfény, ezzel is azt üzenve, hogy ez a tető – és az alatta lévő család – igazán naprakész.

 

Pályázat kiírója: TERRÁN Tetőcserép Gyártó Kft.

 

A pályázat célja:

a jövő építészeinek bevonása a minőségi tetőkialakítások és az előremutató megújuló energetikai megoldások megismerésébe és tervezésébe tervpályázat formájában. A referencia értékű tető- és épülettervek bemutatása a TERRÁN termékrendszerei és a GENERON napelemes betoncserép felhasználásával.

 

Részvétel feltételei:

Felsőfokú oktatási intézményben 2023. évben Magyarországon építészhallgatóként (Építész, Építőművész, Építészmérnök) nappali és levelező tagozaton egyaránt tanuló diák részére a kezdőtől a befejező évfolyamig bezárólag egyaránt várjuk a pályaműveket, épületterveket.

Pályázni 2023. tanévben készült tervekkel (féléves munka, országos hallgatói tervpályázat, tudományos diákköri munka, egyetemi terv és ötletpályázat, 2022-2023. évi diplomamunka) lehet. Társtervezőkkel közösen is lehet indulni.

A Hallgató a tervek beadásával elfogadja a pályázati feltételeket és a zsűri által meghatározott eredményeket. A Hallgató csak a saját pályamunkáit indíthatja (több pályázattal is részt lehet venni, külön-külön beadva).

A pályázók a kiírótól ingyenes támogatást és konzultációs lehetőségeket kapnak a tetőszerkezetek, tetőfedések és napelemes megújuló energiatermelő rendszer szakszerű betervezéséhez.

 

Időrend:

A pályázat meghirdetve: 2023. május 15.

Beadási/feltöltési határidő: 2023. december 10.

Pályamunkák elbírálása, zsűrizés: 2023. december – 2024. január hónapban

Eredményhirdetés és díjátadó gála: 2024. március hónapban

 

A pályázat védnöke: Magyar Építőművészek Szövetsége

 

Bíráló bizottság (Zsűri):

A kiíró öttagú zsűrit kér fel a pályázati anyagok elbírálására. A zsűri határozza meg a díjakat, valamint a rendelkezésre álló össznyeremény megosztására ad javaslatot, amelyek a Kiíró elfogadásával lesznek véglegesítve. A zsűri, egyéb előre nem meghatározott díjat is létrehozhat.

A zsűrit öt építész

 • Tamás Anna Mária DLA, építész, egyetemi docens – A+ Architects
 • Kovács-Andor Krisztián DLA, építész, egyetemi docens – A+ Architects
 • Vinczellér Zsolt, Ferenczy Noémi díjas építész, belsőépítész
 • Soós Szabolcs Attila, építész
 • Szabó Zoltán, tetőfedő és bádogos mester, a Tetőépítők Egyesületének elnöke

és a kiíró képviselői: Ferenczy András, építész, építész látogató, projekt előkészítő és Nagy-Ignácz Zsóka, építész, építész látogató alkotja.

A zsűri azokat a pályaműveket részesíti előnyben, amelyek szemléltetik a GENERON napelemes betoncserép és a TERRÁN egyéb termékeinek (tetőcserepek, MediComfort hőszigetelés, ereszcsatorna rendszer) építészeti és kreatív felhasználási lehetőségeit. A jövőbemutató ötletek, az anyag természetéből fakadó színvonalas építészeti és műszaki megoldások szintén fontos szempontok a bírálat során.

 

Díjazás:

A zsűri javaslata alapján a díjazott (Kategória díj, 1.-2.-3. különdíj) pénzdíjban részesül. A zsűri külön döntése alapján a díjazást megváltoztathatja, ill. előre nem meghatározott díj is adható. A nyeremény összegét szintén a zsűri határozza meg. Az összdíjazás mértéke nettó 400 000 Ft. A pályázati díjak után fizetendő adóterheket a Kiíró vállalja, az adóhatóság felé teljesíti vagy számla ellenében kerülhet kifizetésre.

 

Pályázati anyagok benyújtása:

A pályázati anyagot a szerző (építészhallgató) PDF formátumban adhatja be online a kiíró lentebb megadott e-mail címére. A pályamunkákat legkésőbb a pályázati határidő végéig lehet benyújtani.

Információs oldal: https://terranteto.hu/epiteszhallgatoipalyazat/

Pályázat beküldése:

A határidő letelte után, pályázatot nincs módunkban fogadni. Hiányosan beérkező pályázatok esetén az értesítést követő 5 munkanapon belül van lehetőség a hiánypótlás feltöltésére.

 

Pályázat tartalma:

 • Pályázati űrlap/Hallgatói nyilatkozat, amely tartalmazza,
  • Hallgató neve, születési helye, lakcíme, e-mail címe, mobiltelefon száma
  • Felsőoktatási intézmény neve, címe, szak (kar), évfolyam megjelölésével
  • Konzulens tanár neve, beosztása, elérhetősége
  • A nyilatkozó a pályamunka szerzője, a pályázati anyag a Kiíró részére szabadon felhasználható, bemutatható értékesítési és marketing célokra. (Letölthető a pályázati oldalon)
 • Pályázati terv: engedélyezési terv és/vagy kiviteli terv, ötletpályázat, amelyek tartalma: műszaki leírás, helyszínrajz, alaprajz, metszetek, homlokzatok, tömegvázlatok, látványtervek, beépítési vázlatok/tervek, ötletpályázat

A PDF fájlok elnevezései tartalmazzák a pályázó vezeték-, illetve keresztnevét és a tervlap címét (pl: Vezeteknev.Keresztnev.Éhomlokzat.pdf)

 

Eredményhirdetés:

Az ünnepélyes díjátadó gálára várhatóan 2024. március hónapban kerül majd sor. Az eredmények titkosak, csak a díjátadón lesznek nyilvánosságra hozva. Meghívást minden díjazott kap a konzulens tanárral egyetemben. A zsűri javaslata alapján a nem díjazott pályázók szintén kaphatnak meghívót a díjátadásra.

 

Kérdések esetén, valamint ingyenes támogatás és konzultációs lehetőségért a pályázók a pályázat kiírójához fordulhatnak az alábbi elérhetőségek egyikén:

TERRÁN Tetőcserép Gyártó Kft.
Ferenczy András,
Építész látogató, projekt támogató
+36-20/334-8429