A versenyt a Nemzetközi Tetőfedő Szövetség (IFD) 1988 óta rendezi meg. Magyarország az ÉMSZ (Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége) összefogásában az elmúlt évtizedekben legalább egy versenyszámban mindig részt vett a kétévente megrendezésre kerülő világversenyen, ahol a magyar versenyzők is többször dobogós helyezést értek el. A Terrán büszke támogatóként vesz részt az eseményen.

Az idei évben november 9 – 11. között a svájci St. Gallenben kerül megrendezésre a Nemzetközi Tetőfedő Szövetség Fiatal Tetőfedők Világbajnoksága. Az idei világbajnokság különlegessége, hogy a csapatok a szakma egyik fellegvárában mérik össze tudásukat magastető, lapostető és fémlemezfedés versenyszámokban.

A világbajnokságon a pontosság, minőség, gyorsaság határozza meg a csapatok teljesítményét. Az indulók maketteken dolgoznak, amelyek minden esetben tartalmaznak legalább egy, a mestervizsga szintjét elérő, vagy azt meghaladó feladatot, csomópontot.

Nem csak magyar versenyzője van az eseménynek, idén szakértőt is delegál a hazai iparág. Az ÉMSZ vezetőségi tagja, Nemere Judit a bádogosok munkáját értékelő zsűri tagja lesz.

Cégünk az idei évben Arany fokozatú támogatóként segíti a magyar résztvevők felkészülését.

Szurkoljunk együtt a magyar csapatoknak!