Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

Új tető állami támogatással

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

Új tető fele pénzből? Igen!

Fontolgatja a tetőfelújítást, de eddig nem volt rá lehetősége? Legalább egy gyereket nevel, vagy éppen úton az első csemete? Akkor itt a remek alkalom, hogy új tetőt varázsoljon családja számára! A 2021. január 1-jével indult otthonfelújítási támogatás keretében most akár a tetőcsere költségének felét visszakaphatja, ami jelentős anyagi segítség. Fontos tudni azonban, hogy a vissza nem térítendő támogatás összegében 50-50 százalék arányban kell szerepelnie anyag- és munkadíjnak. Vagyis, nem elegendő egyszerűen beszerezni a tetőrendszer elemeit, majd saját kezűleg vagy családi/baráti segítséggel kivitelezni a projektet, mindenképpen számlaképes vállalkozót kell megbízni a munkával. Érdemes ezzel számolni, mert az állami támogatásnak köszönhetően most jóval kisebb ráfordítással valósíthatja meg tetőfelújítási terveit, ráadásul szakszerűen kivitelezve.

Fektessen be most a napfényes jövőbe!

Az állami támogatásnak köszönhetően a napelemes technológia csúcsát jelentő innovációnk még könnyebben elérhetővé vált. Jó hír ez mindazoknak, akik környezetbarát, ugyanakkor esztétikus rendszerrel szeretnék megoldani otthonunk energiaellátását, és a korszerűsítéssel realizálható módon kívánják növelni ingatlanuk értékét.
A többszörös díjnyertes Terrán Generon ugyanis teljesítményben és hatékonyságban felveszi a versenyt a hagyományos nagytáblás napelemekkel, ám egy fontos dologban szemmel láthatóan különbözik azoktól. A tetőcserépbe integrált szolárcelláival teljesen belesimul a tető síkjába, ezáltal szemkápráztató összképet nyújt közelről és madártávlatból nézve egyaránt.

Ha ön is mindennap egy lenyűgöző otthon látványára szeretne hazatérni, és mindeközben villanyszámláján klímabarát módon spórolni, használja ki a lehetőséget, és kérjen egyedi árajánlatot!

Leszel az ácsom?

Ha úgy döntött, belevág a felújításba, megtette az első fontos lépést családja kényelmesebb jövője érdekében. De aztán jön a nagy kérdés: hol találhat megbízható, referenciákkal rendelkező mesterembert? A hazai tetőfedő szakemberek hiánya évek óta problémát jelent, ezt pedig csak fokozni fogja, hogy az otthonteremtési támogatás következtében megnő a lakosság lakásfelújítási kedve. Az ügyes ácsok naptárja biztosan hamar betelik majd jó előre. A másik oldalon pedig sajnos várhatóan elszaporodnak azok a szolgáltatók, akik a tetőfedéshez csak látszólag értenek, nincs tapasztalatuk, nem ismerik a legújabb technikákat, anyagokat, megoldásokat, és szeretnék kihasználni a megnövekedett keresletet.

Felelős gyártóként kiemelten fontos számunkra, hogy végigkövessük termékeink útját a gyártósortól egészen a beépítésig, hiszen a sikert a vásárlók igényeinek való megfelelés jelenti. Célunk, hogy naprakész, elhivatott tetőfedők dolgozzanak a termékeinkkel, akik a szakmájuk csúcsát képviselik, erre szolgál Terrán Tetőspecialista programunk. Ácskereső oldalunkon pár kattintással megtalálhatja az Önhöz legközelebb lévő mesterembert és egyszerűen felveheti vele a kapcsolatot, így még könnyebben megvalósíthatja tetőálmait.

A tető a részletekben rejlik

A legjobb, ha már az alapanyagok kiválasztása előtt bevon egy tetőfedéssel foglalkozó szakembert a munkába, vagy él a Terrán által biztosított díjmentes tanácsadás lehetőségével. Ránézésre talán egyszerűnek tűnik – különösen, ha nem új szerkezet és fedés építéséről, hanem cseréről van szó – egy tető kivitelezése: gerendák rögzítése után következik a cserepek felhelyezése, és kész is a munka. De meglepődne, ha akár csak egyetlen éjszakát is eltöltene egy ilyen „egyszerűen” elkészített tető alatt! Ahhoz ugyanis, hogy a tetőrendszer ellenálljon az időjárás viszontagságainak, gondoskodjon az otthon hőszigeteléséről és sokáig szolgálja a család kényelmétszakszerű tervezés és megannyi kiegészítő elem (pl. tetőfólia, szigetelőanyag, ereszcsatorna, cseppentőlemez, biztonsági rács, viharkapcsok és hófogók) szükséges. Mivel ahány ház, annyi megoldás, laikusként nagy kihívás helyesen dönteni a rétegrend kialakításáról, az anyagszükséglet kiszámításáról. Egy szakember ebben is megkönnyítheti a dolgát!

Építkezés meglepetések nélkül

tetőn dolgozni balesetveszélyes, kellő gyakorlat híján könnyen megsérülhet, már csak ezért is megéri szakemberre bízni a kivitelezést, aki rutinosan mozog a magasban, és kellő felszereléssel rendelkezik a munkához. Nem beszélve arról, hogy a tetőfedés, ácsolás egy komoly szakma, amit ki kell tanulni. Ebben az esetben is tipikusan igaz, hogy gyakorlat teszi a mestert, és persze az igazán igényes és elhivatott tetőfedők folyamatosan fejlesztik tudásukat. Nem elég hát megvenni a legjobb alapanyagokat, tudni kell azokat megfelelően fel- és összeszerelni. Különösen igaz ez a Generon napelemes tetőcserepek esetében, amelyeknek telepítése speciális szaktudást igényel.

Tudja biztonságban befektetését!

A minőségi tető egy életre szól, ezért a Terrán 50 év termékgaranciát vállal betoncserepeire. Ám a garancia érvényesítésének feltétele, hogy a tetőszerkezet és tetőfedés megfeleljen az építés idején érvényes műszaki előírásoknak, vonatkozó szabványoknak és irányelveknek, valamint a gyártó alkalmazási útmutatójának. A tető építése, felújítása nem kis beruházás, lehetőleg ne azon akarjon spórolni, hogy DIY módon oldja meg a kivitelezést, mert később kellemetlen meglepetések érhetik.

Tetőépítés vagy -felújítás során sokan nem szánnak kellő időt a tervezésre, ezáltal nem jól mérik fel a szükségleteket, lehetőségeket. Korábbi bejegyzésünkből megtudhatja, hogyan kerülheti el ezt a hibát!