Terrán Futuron, a naprakész tetőcserép

Terrán Futuron, a naprakész tetőcserép

A Terrán napelemes rendszer előnyeként említhető, hogy amellett, hogy egy kifejezetten esztétikus, tetőfedés textúrájába belesimuló fedésképet ad, műszakilag is megfelelő, egyúttal gazdaságos, hatékonyan előállítható és reprodukálható. Meghibásodása esetén az elem cserélhető egy ugyanolyan méretű elemre, az elektronika kialakítása pedig olyan, hogy egyetlen elem meghibásodása vagy részleges árnyékolása nem okozza a teljes kör kiesését, tehát a csere megvalósításáig is működőképes marad a rendszer.

A tető színe

A tető színe

Egy korábbi bejegyzésünkben már foglalkoztunk érintőlegesen a tetők esztétikájával, de ott elsősorban a tető formáját vettük górcső alá. A tető színét csak az illeszkedés kapcsán említettük. Ennél azonban sokkal összetettebb feladat a tető színének helyes megválasztása. A helyes alatt ez esetben azt értjük, hogy az illeszkedés mellett teljesülnek olyan szempontok, mint a harmónia és az esztétikus megjelenés.

Hét plusz egy tipp tetőfelújítóknak

Hét plusz egy tipp tetőfelújítóknak

Az idei nyár is bővelkedik viharokban, amik a háztetőket sem kímélik, megrongálódott tetők miatt gyakoriak a súlyos beázások is. Az előzetes jelzések alapján következő évtizedekben a szélrekordok várhatóan sokszor megdőlnek majd, és a nagyobb erejű viharok gyakorisága is nőni fog. Sokan meglepődnek, hogy háztetőjük mennyire nincs biztonságban az egyre durvább és sokasodó viharok miatt. Miután a tetőinket több évtizedre tervezzük, célszerű a korábbinál nagyobb biztonságra törekedni, amelyhez a Terrán Tetőspecialista szakemberei hasznos tanácsokat adnak.