A Terrán a folyamatos innováció következő lépéseként új, tetősíkba simuló szellőzőcserepek tervezését és gyártását valósította meg. A modern megoldásnak köszönhetően a tető minden szempontból otthona koronája lehet.

Az új stílusú szellőzőcserepek beépítésével egy homogén, egységes fedéskép alakítható ki, amely letisztult megjelenést eredményez, valamint növeli a tetőszerkezet élettartamát és a tetőtéri lakókomfortot.

szellozocserepek_hir

 

A modern formatervezéssel a szellőzőcserepek anyagszükséglete is megváltozott. A nagyobb anyagszükséglet azonban nem okoz érdemi többletköltséget, mivel az új szellőzők ára kedvezőbb, emellett a tetőfedéshez szükséges alapcserepek mennyisége is csökken a szellőzők számával. Így egy jobb ár-érték arányú terméket tud megvásárolni, hiszen innovatív, megfelelő tetőátszellőztetést biztosító megoldással, egy szebb, esztétikusabb tető alatt élhet családjával.

És hogy miért fontos mindez? A szellőzőcserepek az átszellőztetett tetőszerkezetekben a levegő kivezetésére szolgálnak. Segítségükkel a fedés alatti levegő könnyen tud mozogni. A megfelelő számban beépített szellőzőcserepek jelentős mértékben növelik a tetőszerkezet élettartamát, a tetőtéri lakókomfortot, valamint a tető esztétikai megjelenését is. Minden egyes szarufaköz szellőzéséről gondoskodni kell, így az élgerinc mentén is szükségessé válhat a szellőzőcserepek elhelyezése.

Ha a szellőzőcserepek nem megfelelő számban kerülnek beépítésre

  • a nagyobb mértékű páralecsapódás rongálhatja a tetőszerkezetet,
  • a nem megfelelő átszellőztetés miatt pedig magasabb hőmérséklet alakulhat ki a tetőtérben.

Az innovációról bővebben itt olvashat.

Ha segítségre van szüksége az anyagszükséglet kiszámításához, kattintson a következő linkre:
Segédprogram szellőzőcserepek anyagszükséglet-számításához