Kedvezményezett: Terrán Tetőcserép Gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Technológiafejlesztés és kapacitásbővítés a Terrán Kft-nél
Szerződött támogatás összege: 483 325 087 Ft
Támogatás mértéke: 50%

Projekt megvalósítás kezdő időpontja: 2018.04.01.

A 483,33 millió Ft európai uniós támogatás segítségével beszerzésre kerül Aluminium formalemez szett – Rundo profilhoz, 70 db szállító ketrec, szolárcserép gyártó gép, termelésirányítási és döntéstámogató rendszer a bólyi telephelyen, valamint új automata gyártó gépsor kunszentmiklósi telephelyen.

Projekt célja a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. gyártási kapacitásának a bővítése a megnövekedett tetőcserép piac rugalmas és zökkenőmentes kiszolgálásához.

A hazai lakásépítési piac jelentős növekedésen ment keresztül az elmúlt években és további bővülés várható, ami elsősorban az elhalasztott keresletnek, illetve a kormányzat lakástámogatási intézkedéseinek köszönhető.

A bólyi telephelyen a kapacitás bővítés új mezőcserép formalemez szett – Rundo profil megvásárlásával valósul meg. Az alumínium formalemezek a betoncserép gyártás egyik legfontosabb technológiai elemei. A szállító ketrecek beszerzése a szervesen kapcsolódik a formalemez beszerzéshez.

A szolár cserép gyártógéppel a tetőcserépre integrált fotovoltaikus napelem panelek gyártását kívánjuk megkezdeni. A szolár cserép két fő részből áll, az alsó ún. hordozó cserépből, illetve a felső szolár panelből. A speciálisan kialakított hordozó cserepek felületére kerül rögzítésre a cserép méretével megegyező méretű fotovoltaikus panel, amely erre a célra került kifejlesztésre. A pályázatban szereplő berendezéssel a hordozó cserép gyártása válik lehetővé.

Termelésirányítási és döntéstámogató rendszer bevezetése, a meglévő SAP vállaltirányítási rendszer mellett. Az új szoftver beszerzése a minőségirányítási rendszerhez kapcsolódik, mely megfelel az IPAR4.0 megoldások alkalmazásának.

A kunszentmiklósi telephelyen egy teljesen új automata gyártósort helyezünk üzembe, ahol a vállalkozás első gyára 2008 óta működik, az infrastruktúra és a humán munkaerő rendelkezésre áll.

A fejlesztések eredményeképp növekednek a gyártói kapacitások, mely a jelenlegi és jövőbeni piaci igényeket jobban ki tudja szolgálni.

Projekt tényleges befejezési dátuma: 2020.06.30.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00224