Magyar fejlesztésű napelemes tetőcserép az európai TOP 10-ben.

Az Energy CIO Insights magazin 2020-ban Generon tetőcserepével Európa legjobb 10 napelemtechnológia-szolgáltatója között ismerte el a Terránt. A floridai gondozásában megjelenő kiadvány folyamatosan nyomon követi az energetika és a megújuló energia területén legkiemelkedőbb technológiákat, fejlesztéseket és évről évre rangsorolja azokat.

Az idei évben a Terrán Generon napelemes tetőcserepet emelte ki az Energy CIO Insights nemzetközi médium az energetika és a megújuló energia piacán megjelenő termékek közül a hagyományos napelem-technológia újradefiniálásáért, valamint azért, mert úgy ítélték, hogy tökéletes 21. századi megoldást jelent, biztonságos, hatékony és esztétikus egyben.

Az Energy CIO Insights nemzetközi médium az idei évben a Terrán Generon napelemes tetőcserepet emelte ki az energetika és a megújuló energia piacán megjelenő termékek közül a hagyományos napelem-technológia újradefiniálásáért, valamint azért, mert úgy ítélték, hogy a Generon tökéletes 21. századi megoldást jelent, biztonságos, hatékony és esztétikus is egyben.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Terrán Generont azon 10 vállalat között üdvözölhetjük Európában, melyek szerepelhetnek a Solar Technology különkiadásban” – mondta Laura Davis, az Energy CIO Insights vezető szerkesztője.

A megújuló energia és annak népszerűsítése a fenntartható, környezettudatos építészet, továbbá a rezsiköltségek minimalizálása miatt is kiemelten fontos szerepet kap napjainkban.

„A közép-európai régióban az elmúlt években egyértelműen megfigyelhető a telepített napelemek számának jelentős növekedése. Ezen a fronton olyan országok vezetik a zöld energia versenyt, mint Magyarország, Csehország, Szlovákia és Románia. A növekvő tendenciával párhuzamosan azonban a  szolárpaneleknek is fejlődniük kell. A tető síkja fölé telepített, hatalmas napelemtáblák nemcsak egy épület megjelenését tekintve zavaróak, hanem számottevő terhet is jelentenek a tetőszerkezetre nézve. A Terrán Generon hatékonyságban és teljesítményben is felveszi a harcot a klasszikus megoldásokkal, ráadásul az általa kínált esztétikai élmény is sokkal nagyobb” – mondta Jankó Árpád, a Terrán Generon divízió vezetője.

„Hatalmas öröm számunkra, hogy nemcsak hazai, hanem nemzetközi porondon is ismert és elismert különleges napelemes termékinnovációnk. Egyúttal folyamatban lévő terveink is megerősítést nyernek, miszerint a Generonnal belépünk a horvát és szlovén építőipar és a napelemes technológiák piacára. Pécsett épülő gyárunk is kifejezetten a Generon iránti kereslet zavartalan kiszolgálását lesz hivatott erősíteni” – tette hozzá Gódi Attila ügyvezető igazgató.