A fejlesztés részeként egy második, közel 3000 négyzetméteres gyártóüzem épült meg a Bács-Kiskun megyei városban.

A Terrán életében 2020 a váratlan gazdasági és egészségügyi helyzet ellenére is ismét az innováció éve: júniusban megkezdte működését a kunszentmiklósi gyáregység második gyártóüzeme, amellyel a vállalat az egyetlen olyan magyarországi tetőcserépgyártóvá vált, ami hazánkban három gyártósorral rendelkezik.

A GINOP pályázat támogatásából és a Széchenyi 2020 program keretén belül a beruházás közel 2 milliárd forintból valósult meg, melyből az állami támogatás értéke több mint 483 millió forint volt.

Az automatizálás növelésével a hatékonyság is nő

Az idén 100 éves Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. a folyamatos, innovatív megújulás képességével ápolja és fejleszti egy mai napig 100 %-ig magyar tulajdonban lévő, tradicionális családi vállalkozás alapjait. A cég – a terveknek megfelelően – június elején fejezte be a 2008-ban átadott kunszentmiklósi gyáregység második, közel 3000 m2-es gyártóüzemének kivitelezését.

Ennek köszönhetően a vállalat megduplázta a gyártókapacitást Kunszentmiklóson a folyamatos és gyors ellátásbiztonság fenntartása érdekében. A cég legmodernebb gyártástechnológiájába minden eddigi tapasztalatát beépítette. A három monoprofilú gyártósornak köszönhetően nincs szükség formaváltásokra.

Az automatizáltság szintjének növelésével tovább nő a hatékonyság, tovább optimalizálható a maximum két műszakos munkavégzés, ezért a munkavállalóknak egy jobban tervezhető munkarendet alakít ki a vállalat.

Az alkalmazottak komfortérzetét emellett új, modern, minden igényt kielégítő öltöző, szociális blokk és étkező létrehozásával emelik, továbbá kibővítik a dolgozói parkolót és a kerékpártárolót is.

Büszkék vagyunk arra, amit elértünk, és folyamatosan azon dolgozunk, hogy a szilárd alapokra építve a jövőben is megőrizzük piacvezető pozíciónkat, minimálisra csökkentve a külső tényezők hatását. A cégcsoport szakemberei mindig a legjobb megoldásokkal reagálnak a folyamatosan változó piaci és vásárlói igényekre azért, hogy együtt, közös erővel, bizakodással induljunk neki a következő 100 évnek. Bízunk benne, hogy a piaci helyzet hamarosan újra visszarázódik a korábbi kerékvágásba, így a Terrán a legújabb és az egyik legmodernebb gyártási technológiával a vásárlókat még gyorsabban és rugalmasabban, hazánkban egyedüli módon három gyártóegységgel tudja kiszolgálni” – mondja Gódi Attila, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója.