2021. szeptember 21-én üzembe helyeztük több mint 100 éves építőipari nagyvállalatunk egyedülálló, Generon napelemes tetőcserép gyárát. Ezzel a cég egy újabb lépést tett a gazdasági növekedés és a fenntartható jövő elkötelezett támogatása felé. Az ünnepélyes gyáravatón Varga Mihály pénzügyminiszter is tiszteletét tette.

Felelős gyártóként a vásárlók elégedettségén túl a Terrán mindig is szem előtt tartotta a környezetbarát gondolkodást. Ahogy a fenntarthatóság az emberek mindennapi életének egyre inkább szerves részét képezi, úgy igyekszik a cég is pozitív példát mutatni az iparág számára.

A Terrán Generon napelemes tetőcserepet eddig a bólyi gyárunkban állítottuk elő, azonban szükséges volt a gyártási kapacitás bővítése.
Az egyedülálló, dedikált Generon napelemes tetőcserép gyárat Varga Mihály pénzügyminiszter nyitotta meg.

„Hatalmas büszkeség számunkra, hogy a Generon napelemes tetőcserepeink a cégcsoport hatodik automata gyártósorán készülhetnek. Döntésünket a gyár létrehozásával kapcsolatban, az egyre növekvő piaci igények zökkenőmentes kiszolgálására alapoztuk. A gazdasági mutatók és a vásárlói visszajelzések is azt jelzik számunkra, hogy jó úton haladunk. Célunk elérni, hogy évente legalább 200 ezer Generon gördüljön le a gyártósorról, tovább növeljük a termék versenyképességét, és minél több napelemes tetőcserép kerüljön beépítésre a zöld villamosenergia-termelés érdekében”
– mondja Gódi Attila a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója.

A környező országokban már zajlik a piacok feltérképezése, a Generon piaci bevezetésének megalapozása.

„Terveink szerint a horvát és román piacon jövő évtől hivatalosan elindul az értékesítés, az előzetes érdeklődés nagy, a termék forgalomba hozatali feltételei megvannak. Ráadásul mivel Romániában 2018 óta saját betoncserép-gyártó egységgel is rendelkezünk, minden egyéb szállítási, tárolási és szerviz lehetőség is adott”
– mondja Tóth Szabolcs regionális marketing igazgató. 

A Generon napelemes tetőcserép jelenleg nemzetközileg is egyedülálló fejlesztés és tudomásunk szerint ez az egyetlen kereskedelmi forgalomban kapható tetőcserépre integrált napelem. Egyedisége abban rejlik, hogy ezt beépítve a tető észrevehetetlenül kap az eredeti, védelmi funkción túl zöldenergia-hasznosító szerepet is. Ez a vásárlóinknak kifejezetten fontos, hiszen otthonuk megjelenése, esztétikuma, környezetre gyakorolt hatása egy emberöltőn keresztül elkíséri az ott lakókat.

Terrán Generon referenciakép Terrán Generon referenciakép

 

A Generon napelemes tetőcserépről további információt a https://terran-generon.hu/ oldalon talál.

A gyáravatóval kapcsolatban további részletek: