A napokban módosították a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásának rendeletét, ennek értelmében pedig innovatív termékünkre nem vonatkozik a napelemeknél megszabott fajlagos költséghatár.

Az év elején indult Otthonfelújítási támogatás egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ezzel együtt pedig a kérdések is sokasodnak mind építőipari, mind igénylői oldalról. A rendelet egyik leginkább vitatott pontja az volt, hogy napelemes rendszer telepítése vagy cseréje esetén a munkadíj és az anyagköltség együttesen nem haladhatja meg a bruttó 450 000 Ft/kWp összeget, ez a korlátozás pedig a szakma egybehangzó álláspontja szerint hátrányosan érinti a prémium minőségű termékeket.

Továbbá az sem volt világos, hogy ha valaki Terrán Generon napelemes tetőcserepet választ, az milyen korszerűsítési munkálatnak számít: tetőfelújításhoz vagy napelem telepítéséhez sorolják-e. A kormányrendelet 2021. április 21-i módosítása azonban tisztázta ezt, mivel kimondja, hogy „a tetősíkba integrált, napenergia-hasznosítást biztosító héjazat” esetében nincs megkötés a fajlagos költségekre vonatkozóan. Ennek értelmében az akár 50%-os otthonfelújítási támogatás biztosan igényelhető a Generonra, és a szolártechnológia csúcsa még könnyebben elérhetővé vált.

Jó hír ez mindazoknak, akik környezetbarát, ugyanakkor esztétikus rendszerrel szeretnék megoldani otthonunk energiaellátását, és a korszerűsítéssel realizálható módon kívánják növelni ingatlanuk értékét. A többszörös díjnyertes Terrán Generon ugyanis hatékonyságban felveszi a versenyt a hagyományos nagytáblás napelemekkel, ám a tetőcserépbe integrált szolárcelláival teljesen belesimul a tető síkjába, ezáltal lenyűgöző látványt nyújt közelről és madártávlatból nézve egyaránt.

Ha eddig is a tervek között szerepelt az otthon zöldítése, most érdemes lépni. Kattintson ajánlatunkért!