A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen – a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Agrárminisztériummal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával és a Valor Hungariae Zrt.-vel együttműködve, 28. alkalommal hirdette meg 2019. év legjelentősebb innovációs teljesítményének elismeréseként, a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot, melyen vállalatunk is részt vett, a Terrán Generon napelemes tetőcseréppel.

A beérkezett közel 50 pályázatot egy 23 főből álló bírálóbizottság értékelte. Ebben a mezőnyben, a Terrán GENERON – a bizottság döntése értelmében –
megkapta a 28. Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottságának elismerését, mint jelentős innováció.

“A zöld gondolkodás a Terrán cégcsoport számára kiemelten fontos. Büszkék vagyunk rá, hogy napelemes tetőcserepünkkel hazai és nemzetközi szinten is segíthetjük a fenntartható építészetet, valamint a lakosság környezettudatos gondolkodását. Erre az elismerésre is hálával tekintünk, és a jövőben is azon dolgozunk majd, hogy technológiai fejlesztéseinkkel megfeleljünk a kor és a vásárlóközönség elvárásainak” – mondja Gódi Attila, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója.

A Generon professzionális választ ad korunk technológiai kihívásaira. A tetőcserepek új generációja a megszokott szerepeken túl még egy funkciót képes betölteni: energiát termel az otthon lakói számára, ráadásul kompromisszumok, lemondások nélkül.

Az úttörő fejlesztés 2019-ben a hazai Construmán és a Coneco szlovákiai építőipari kiállításon is elnyerte a nagydíjat, ezenkívül az E.ON Energy Globe Awardon szintén elismeréssel tüntették ki, a GENERON kategóriagyőzelemmel zárta a versenyt.