Az újgenerációs tetőcserépgyártás új dimenzióba helyezi a tetőről való gondolkodást, komplexebb megközelítésben tekint rá. A Terrán mindig is az iparági innovációk úttörője volt, azonban portfóliójának bővítésével ismét szintet lép. A vállalat előregyártott tetőszerkezettel teszi még elérhetőbbé, egyszerűbbé és zöldebbé a tetőcserét.

Méretpontos szerkezet néhány nap alatt, 15%-os anyagmegtakarítással

A tetőépítés egyik legsarkalatosabb és egyben legérzékenyebb pontja a tetőszerkezet elkészítése, hiszen az alapanyag és a kivitelezés minősége komolyan meghatározza a héjazat kialakítását, a tartósságot, valamint a funkcionális elvárásoknak való megfelelést. A Terránnál mostantól az előregyártott tetőszerkezet is elérhetővé válik, így a tetőépítés- és felújítás sokkal pontosabb, gyorsabb és zöldebb. 

A Terrán Késztető a legmodernebb CNC robottechnológiás eljárásnak köszönhetően lehetővé teszi az időzített faanyag-megmunkálást és gyártást, ezáltal a folyamat rendkívül gyors és precíz. A számítógépes tervezésnek hála a faanyag mennyisége milliméter pontossággal meghatározható, a hagyományos eljáráshoz képest akár 15%-a megtakarítható, ebből kifolyólag jelentősen csökkenthetők a költségek, valamint a környezeti terhelés.

Az így elkészült fenyő- vagy BSH ragasztott gerendaszerkezet szállítása kevésbé helyigényes, a mozgatás, továbbá a lerakodás jóval egyszerűbb és helytakarékosabb. Az előre kialakított ácskapcsolatok révén az elemek összeállításának ideje a helyszínen jelentősen lerövidül, nincs szükség utómunkára, nem kell vágni, a terep ezáltal tisztább és rendezettebb marad.

Az innovatív megoldással készült tető ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a hagyományos ácsszerkezet, hőtartó, nagy teherbírású, biztosítja a tetőtér beépíthetőségét.