Milyet, mennyit és mennyiért?

Tetőépítés vagy -felújítás során sokan nem szánnak kellő időt a tervezésre, ezáltal nem jól mérik fel a szükségleteket, lehetőségeket. Segítünk, hogy ön ne kövesse el ezt a hibát!

Tetőt nem egy évre, de nem is egy évtizedre, hanem jó esetben egész életre építünk, ezért fontos, hogy a tervezgetés fázisában ne kapkodjunk. Ha szükséges, kérjük ki szakemberek véleményét, ne a szomszédra vagy a jó tanácsokat osztogató rokonunkra hallgassunk. Használjuk ki a téli időszakot – ami az időjárás miatt egyébként sem kedvez a tetőmunkálatoknak – arra, hogy megálmodjuk a tökéletes tetőnket! Ehhez Tetotepitek.hu tematikus oldalunkon és weboldalunkon is segítséget nyújtunk, hogy kellően felkészülten foghasson hozzá a megvalósításhoz.

Olvasunk a gondolataiban

A házra kell tető, na de milyen? Legelőször is erre a kérdésre kell választ adnunk. Míg a tetőszerkezet formáját nagyban meghatározza házunk alaprajza, illetve a település építési szabályzata, addig a tetőcserepeket teljesen szabadon választhatjuk meg. A cserepek manapság már számos színben és alakzatban elérhetőek, a döntés pedig nem könnyű, hiszen mégis csak házunk ékéről van szó. Személyiségtesztünkkel segítünk kiválasztani a legmegfelelőbbet! Válaszoljon néhány egyszerű, rövid kérdésre, és megtudhatja, melyik cserép illik leginkább Önhöz. Így a végeredmény nemcsak háza éke lesz, de egyéniségét is tükrözi majd.

Egy cserép nem cserép

Míg festés, tapétázás, padlóburkolás esetében – viszonylag könnyű szabályok szerint – laikusok is egyszerűen kiszámolhatják az anyagszükségletet, a tető esetében ennél valamivel bonyolultabb a helyzet. Márpedig nincs annál bosszantóbb, mikor a kivitelezés közben derül ki, hogy hiányzik néhány cserép vagy rögzítőelem a befejezéshez, esetleg valamilyen kiegészítőről teljesen elfeledkeztünk. Emiatt nem kell izgulnia, ha igénybe veszi ingyenes online anyagszükséglet-kalkuláció szolgáltatásunkat. Csupán a tetőrajzokat, valamint a méreteket kell elküldnie, és mérnök-szaktanácsadó kollégánk kiszámolja a szakszerű kivitelezéshez szükséges elemek (alapcserép, idomcserepek, stb.) és az ajánlott kiegészítők (alátéthéjazat, kúpalátét, hófogó stb.) mennyiségét. Ezenkívül áttekintheti, hogy a Terrán tetőrendszerben milyen elemek találhatók még, amelyekkel saját igényeire szabhatja álom otthona fedését.

Ámítás helyett számítás

Mielőtt bármilyen építkezésbe, felújításba fogunk, tudnunk kell, milyen költségekkel jár majd a projekt. Ez különösen igaz a tetőszerkezetre, hiszen jelentős beruházásról van szó. Hogy ne érjék meglepetések, a Terrán díjmentes, automatikus kalkulátora pillanatok alatt kiszámolja ezt Önnek. Csak adja meg a tető típusát, méreteit, illetve, hogy milyen fajta cserepet választana, majd pillanatokon belül megjelenik a képernyőn, hogy hozzávetőleg mennyi lesz új tetője anyagköltsége. A kalkulátort arra is használhatja, hogy összehasonlítsa a különböző Terrán tetőcserepeik árait. A becsült ráfordítás ismeretében pedig biztos lehet benne, hogy majd csak addig nyújtózkodik, ameddig a takarója – illetve tetője – ér.

Tetőfelújítást vagy tetőcserét tervez, és azt gondolja, hogy mindez könnyen megoldható DIY módon is? Sajnos ez nincs így! Korábbi bejegyzésünkből megtudhatja, miért jár jobban, ha szakembert fogad fel a munkára.