A napelemes tetőcserép

Érdekel
Innovatív
Elegáns
Energiatudatos
Stílusos
Zenit / Onix

Bács-Kiskun megye

Bács-Kiskun megyei referenciaépületünk felületén 90 négyzetméternyi Generon-felület biztosítja a ház energiatermelését. A rendszer csúcsteljesítménye 15 kWp. A lakóépület tetőfedése Zenit Onix betoncserepek beépítésével valósult meg.

Zenit / Onix referencia kép Zenit / Onix referencia kép Zenit / Onix referencia kép Zenit / Onix referencia kép
Zenit / Carbon

Békés megye

Békés megyei referenciaépületünk Zenit Carbon betoncserepekkel épült. A tető felületén 60 négyzetméternyi Generon napelemes cserép biztosítja az energiatermelést 10 kWp csúcsteljesítménnyel.

Zenit / Carbon referencia kép Zenit / Carbon referencia kép Zenit / Carbon referencia kép Zenit / Carbon referencia kép
Zenit / Carbon

Heves megye

A Heves megyei épület tetején a Terrán Generon napelemes tetőcserép Zenit Carbon betoncseréppel lett kombinálva. A 264 m2 tetőfelületből csupán 42 m2-t takar Generon, amely 7 kWp teljesítménnyel termel energiát. Azaz már a tetőfelület egyhatodának felhasználásával kielégíthető az otthon energiaigénye.

Zenit / Carbon referencia kép Zenit / Carbon referencia kép Zenit / Carbon referencia kép Zenit / Carbon referencia kép
Zenit / Space

Pest megye

A képen látható épület 30 m2-nyi Generon napelemes tetőcserép felhasználásával lett fedve. Ezáltal a Pest megyei otthon 5 kWp áram termelésére lett alkalmas, amely egy átlagos négyfős család energiaigényét bőségesen fedezni tudja.

Zenit / Space referencia kép Zenit / Space referencia kép Zenit / Space referencia kép Zenit / Space referencia kép
Zenit / Onix

Baranya megye

Nem csak magánépületek, hanem önkormányzati létesítmények is szívesen választják Generon napelemes tetőcserepünket. Hatalmas felületen, 120 m2-en került felhelyezésre ez az innovatív megoldás ezen a Baranya megyei óvodán. Ez azt jelenti, hogy a Generonnal fedett tetőt 20 kWp energia termelésére tették alkalmassá.

Zenit / Onix referencia kép Zenit / Onix referencia kép Zenit / Onix referencia kép Zenit / Onix referencia kép

Miért jó választás a Generon?

20 év garancia

A Generon napelemes tetőcserép gyártása Magyarországon történik, így a garanciális ügyintézés könnyen és gyorsan elérhető.

Nagy múltú hazai márka

100 év gyártási tapasztalattal és tudással kiváló minőségű termékeket gyártunk.

0%-os hitel

A megújuló energiával kapcsolatos fejlesztésekre 0%-os hitel igényelhető a Magyar Fejlesztési Banktól.

Ökotudatosság

A Terrán Generon alapja betoncserép, mely gyártása energiafelhasználás és környezetterhelés szempontjából is élen jár.

Kompatibilitás

Válassza a Terrán Zenit vagy Rundo termékcsaládot, melyekre tökéletesen illeszkedik a Generon napelemes tetőcserép.

Szakmai támogatás

Nem hagyjuk magára a rendszer beépítésekor. Teljeskörű ügyintézést biztosítunk, Önnek csak hátra kell dőlnie, szakértőink mindent elintéznek Ön helyett.

Ajánlatot kérek

adatok Műszaki

Névleges teljesítmény15 Wp/modul
Energiatermelés1 kWp/6 ㎡
Munkaponti feszültség2.31 V
Munkaponti áramerősség6,52 A
generon napelemes tetőcserép

Napelem

Mérete297,5 x 415 mm
Cellák száma4 db
Frontfelület3,2 mm vastag szolár üveg
Vezeték500 mm hosszú, 4 mm2-es solar kábelek, TYCO PV4 csatlakozóvégekkel (MC4 kompatibilis)

Tetőcserép

Méretei330 x 420 mm
Termék súlya5,90 kg
Alaphordozó terméknagy végszilárdságú színezett beton elem
Fedési szélesség300 mm

Gyakran ismételt kérdések

Ha a Nap az energiaszolgáltatókhoz hasonlóan benyújtaná a számlát azért az energiáért, amit egy átlagos családi ház tetőfelületére sugároz, akkor évi több millió forintot kellene fizetnünk neki. Szerencsére azonban a saját tulajdonában lévő felületre érkező napenergiát mindenki szabadon, ingyen hasznosíthatja. A napenergia saját célra történő hasznosítását semmilyen adó-, vagy járulékfizetési kötelezettség nem terheli.
Az optimális elhelyezés Magyarországon a déli tájolású, 35 fokos hajlásszögű tetőkön lehetséges. Az optimális tájolástól való kisebb eltérés keleti vagy nyugati irányban nem jár vállalhatatlan termeléskieséssel. Szintén nem jár jelentős kieséssel az optimális hajlásszögtől való 5-10 fokos eltérés. Szaktanácsadóink segítenek az optimális fedéskép kitalálásában annak érdekében, hogy a legszebb legyen a tető megjelenése.
A napelemrendszer egy ad-vesz mérőórán keresztül az áramszolgáltató hálózatára van kötve. Ez azt jelenti, hogy a megtermelt többletmennyiség a szolgáltató hálózatára táplálódik, ugyanakkor a kevésbé napsütéses időszakokban a szolgáltatói hálózatról juthatunk folyamatosan áramhoz.

Hálózatos napelemrendszer esetén ezért érdemes éves elszámoltatású szerződést kötni a szolgáltatóval. A nyáron megtermelt többletet a szolgáltató átveszi, ezért a téli időszakban nem kell pluszban fizetni a termelés csökkenése miatt. Így lehetséges a 0 Ft-os villanyszámla éves szinten.
Tény, hogy a napelemek direkt napsütésben, derékszögű beesési szögben, alacsony hőmérsékleten működnek a legjobban. Azonban felhős időben is termelnek, sőt akár 50-90%-os kihasználtsággal képesek ilyenkor is működni. Mivel a napelemek az idő legnagyobb részében részterhelésen működnek, ezért a mai technológiák kifejezetten nagy figyelmet fordítanak arra, hogy ebben a tartományban is minél hatékonyabban üzemeljenek.
A napelemgyártáshoz ónt, rezet, szilíciumot, műanyagot, alumíniumot és üveget használnak fel. Az új európai uniós szabályozásoknak köszönhetően a napelemekre is vonatkozik a begyűjtés és az újrahasznosítás kötelessége.

Ez azt jelenti, hogy az élettartamuk lejárta után a paneleket szétcsavarozzák, és az alkotórészeit más napelemekkel foglalkozó cég felhasználja. Az összetevők ugyanis jó minőségű anyagokból készültek, ezért sokkal egyszerűbb és olcsóbb ezeket ismételten felhasználni, mint újat gyártani helyettük.
A napelemek a minőségi alapanyagoknak és alapos munkálatoknak köszönhetően rendkívül ellenállóak az időjárás viszontagságaival szemben. Az edzett üveglapok kiváló védelmet nyújtanak a jégesővel, széllel és egyéb mechanikai behatásokkal szemben. A minősítési eljárás része, hogy bizonyos magasságból acélgolyókat zúdítanak a napelemre, ezzel is imitálva a jégeső körülményeit.
Mivel a napelemek nem rendelkeznek mozgó alkatrészekkel, ezért átlagos használatnál nincs olyan körülmény, ami miatt tönkremehetnének.
Mindenekelőtt az esztétikumával tűnik ki. A napcellák felhelyezése és megjelenése megegyezik a hagyományos tetőcserepekével. Nincs felesleges tetőáttörés, amely prémium megjelenést biztosít az ingatlan számára és növeli annak értékét.
Mivel nincs különálló tartószerkezet, ezért a tetőszerkezetre nehezedő súly is jelentősen kevesebb, mint egy hagyományos napelemrendszer esetében.
További előnye a Terrán Generonnak, hogy bármikor korlátlanul bővíthető, a követelményeknek megfelelő tetőfelület függvényében.
A Terrán Generon egyelőre kizárólag Terrán Zenit és Terrán Rundo tetőfedésbe építhető be.
Abban az esetben, ha a meglévő fedést Terrán Zenit-re vagy Rundo-ra építik át olyan módon, hogy a fedésre vonatkozó feltételek teljesüljenek.
- min. 7,5 cm-es átszellőztetett légrés
- nagy hőállóságú, hosszú élettartamú fólia (MediFol Longlife, Medifol TOP 270, MediFol Silver)
- min. 20° tetőhajlásszög
A Terrán Generon modul befoglaló mérete 330 mm x 420 mm, azonos a Terrán Zenit vagy Rundo cserép méretével.
Egy Terrán Generon modul 15 Wp teljesítményű, 11,1 db/m2 elhelyezés esetén ez 167 W/m2-t tesz ki.
1 kWp teljesítményű mező kb. 6 m2 tetőfelületet igényel
Azok az összefüggő tetőszakaszok használhatók ki, amelyeknek a tájolása megfelelő. A tetőfelület széleitől (orom, falszegély, tetőgerinc, eresz, vápa) és a tetőfelépítményektől (kémény, tetőablak stb.) legalább két cserépnyi (kb. 60 cm-nyi) távolságot el kell hagyni. Ezeket a tetőfelületeket Terrán Zenit cseréppel kell fedni.
Igen, felrakható, a szolár rendszerekre általánosan érvényes kötöttségekkel. Csak azonos tájolású és hajlásszögű szakaszok köthetők egy áramkörre.
A Terrán Generonnal fedett tető teljes védelmi funkcióval rendelkezik, egyidejűleg kimagasló esztétikai előnyt biztosít, ezért a hagyományos nagypaneles rendszerekkel nehezen összehasonlítható az értéke. Az ára magasabb, mint a nagypaneles rendszer ára. Magyarországon egy - családi házban élő - négyfős háztartás átlagos havi villamosenergia fogyasztása a nappali mérőn 230 kWh, ami a jelenlegi árak mellett 8.600 forintos villanyszámlát jelent. Ennek a háztartásnak az éves villamosenergia igényét egy 2,5 kWp teljesítményű - optimális tájolású - Terrán Generon napelemes rendszer képes biztosítani. Egy ekkora teljesítményű rendszer ára inverterrel, valamint teljeskörű szolár kivitelezéssel és ügyintézéssel kb. bruttó 1,9 MFt. Egy 4 kWp teljesítményű rendszer ára kb. bruttó 2,5 MFt. Ez azonban csak egy közelítő ár, minden ajánlatot az Ön igényeire szabva, egyedileg készítünk el. Pontos árat a terran-generon.hu oldalon az Ajánlatkérés menüpontra kattintva kérhet.
A Terrán Generon napelemek a legtöbb nagypaneles rendszerrel ellentétben, itthon készülnek és kerülnek összeszerelésre. Ezért bármilyen kérdés, esetleges probléma esetén könnyen és gyorsan elérhető a megoldás. 20 év garanciát vállalunk a Generon napelemes tetőcserepeink teljesítményére.
A Generonra nem jellemző a meghibásodás, de ha egy elemnél mégis eltérés érzékelhető, akkor az könnyen cserélhető. További pozitívum, hogy 1 elem meghibásodása nem okozza a teljes kör kiesését. Fontos tudni, hogy egy elem nem megfelelő működése 15 Wp teljesítménykiesést eredményez, ami elenyésző az összteljesítményhez képest, a fogyasztó számára így ez nem jár észlelhető változással.
A terran-generon.hu oldalon az Ajánlatkérés menüpontra kattintva.
Lakossági és jogi személyeknek szóló pályázatok esetén egyaránt elfogadtatható.
Utólagos felhelyezésre is van lehetőség, de csak abban az esetben, ha az Ön otthona Terrán Rundo vagy Terrán Zenit cserepekkel van fedve, hiszen a Generon kizárólag ezekkel kompatibilis. Ha a tetőfedés korábban más termékekkel történt, akkor ezeket Rundo vagy Zenit cserépre kell cserélni annak érdekében, hogy a Generon felhelyezhető legyen.
Az az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet alapján a 2020. december 31-e után használatbavételre kerülő épületek energiaigényének 25%-át megújuló energiaforrásból kell fedezni. Ez történhet akár napelem vagy Generon napelemes tetőcserép felhasználásával is.
Magyarországon az egy főre eső háztartási célú villamosenergia felhasználás kb. 1.100 kWh/ év. Ezt az energiamennyiséget egy 1 kWp teljesítményű Terrán Generon rendszer képes előállítani 6 négyzetméter tetőfelületen. Egy családi házban élő négyfős család éves villamosenergia igényét egy 2,5 kWp teljesítményű - optimális tájolású - Terrán Generon napelemes rendszer képes biztosítani. Egy ekkora teljesítményű rendszer ára inverterrel, valamint teljeskörű szolár kivitelezéssel és ügyintézéssel kb. bruttó 1,9 MFt.

Napelemes tetőcserép elsőként Önnek

Hagyományos megoldás helyett válassza a Generont!

Ajánlatot kérek bővebb tájékoztatást kérek
generon-award-construma
generon-award-eon
generon-award-coneco
Generon

Adatvédelmi központ

  Szükséges

  A szükséges cookie-k a rendszer működéséhez feltétlenül szükségesek, azok nélkül a honlap nem használható rendeltetésszerűen. Ezek a cookie-k a felhasználó hozzájárulása nélkül használhatók és nem kapcsolhatók ki.

  wordpress-settings-{X}, wordpress-settings-time-{X}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types]

  Funkcionális

  A funkcionális sütik használatával jobb felhasználói élményt tudunk nyújtani. Ezek a cookie-k általában beállításokat, és kenyelmi funkciókat biztosítanak a honlap személyre szabottabb működéséhez (például a kiválasztott nyelv, vagy a meglátogatott oldal-típus). Ezek a sütik nem tárolnak személyes adatokat. Kérjük vegye figyelembe, hogy a funkcionális cookie-k kikapcsolása korlátozhatja a honlapunk bizonyos funkcióinak működését.

  gdpr[privacy_bar], yco-visitor-group, terran-favourites

  Teljesítmény

  A teljesítmény cookie-k arról gyűjtenek adatokat, hogy hogyan használják a honlapunkat. Ezeket arra használjuk, hogy jobban megértsük miként használják a honlapunkat, hogy annak tartalmát és funkcióit javítsuk.

  _ga, _gat, _gid, 1P_JAR, APISID, CONSENT, HSID, NID, SAPISID, SID, SIDCC, SSID, _ceg.s, _ceg.u, _ceir, mf_user, act, c_user, datr, fr, sb, wd, xs, presence, _pin_unauth
  _ga, _gat, _gid, 1P_JAR, APISID, CONSENT, HSID, NID, SAPISID, SID, SIDCC, SSID
  _ceg.s, _ceg.u, _ceir
  _ga, _gid, mf_user
  act, c_user, datr, fr, sb, wd, xs, presence
  _pin_unauth