A napelemes tetőcserép

Érdekel
Innovatív
Elegáns
Energiatudatos
Stílusos
Zenit / Onix

Bács-Kiskun megye

Bács-Kiskun megyei referenciaépületünk tetőfelületén 90 négyzetméternyi Generon-felület biztosítja a ház energiatermelését. A rendszer csúcsteljesítménye 15 kWp. A lakóépület tetőfedése Zenit Onix betoncserepek beépítésével valósult meg.

Zenit / Onix referencia kép Zenit / Onix referencia kép Zenit / Onix referencia kép Zenit / Onix referencia kép
Zenit / Carbon

Békés megye

Békés megyei referenciaépületünk Zenit Carbon betoncserepekkel épült. A tető felületén 60 négyzetméternyi Generon napelemes cserép biztosítja az energiatermelést 10 kWp csúcsteljesítménnyel.

Zenit / Carbon referencia kép Zenit / Carbon referencia kép Zenit / Carbon referencia kép Zenit / Carbon referencia kép
Zenit / Carbon

Heves megye

A Heves megyei ingatlan tetején a Terrán Generon napelemes tetőcserép Zenit Carbon betoncseréppel lett kombinálva. A 264 m2 tetőfelületből csupán 42 m2-t takar Generon, amely 7 kWp teljesítménnyel termel energiát. Azaz már a tetőfelület egyhatodának felhasználásával kielégíthető az otthon energiaigénye.

Zenit / Carbon referencia kép Zenit / Carbon referencia kép Zenit / Carbon referencia kép Zenit / Carbon referencia kép
Zenit / Space

Pest megye

A képen látható épületre 30 m2-nyi Generon napelemes tetőcserép került. Ezáltal a Pest megyei otthon 5 kWp áram termelésére lett alkalmas, amely egy átlagos négyfős család energiaigényét bőségesen fedezni tudja.

Zenit / Space referencia kép Zenit / Space referencia kép Zenit / Space referencia kép Zenit / Space referencia kép
Zenit / Onix

Baranya megye

Nem csak magánépületek, hanem önkormányzati létesítmények is szívesen választják Generon napelemes tetőcserepünket. Hatalmas felületen, 120 m2-en került felhelyezésre ez az innovatív megoldás ezen a Baranya megyei óvodán. Ez azt jelenti, hogy a Generonnal fedett tetőt 20 kWp energia termelésére tették alkalmassá.

Zenit / Onix referencia kép Zenit / Onix referencia kép Zenit / Onix referencia kép Zenit / Onix referencia kép

Miért jó választás a Generon?

20 év garancia

A Generon napelemes tetőcserepet Magyarországon gyártják, így a garanciális ügyintézés könnyen és gyorsan elérhető.

Nagy múltú hazai márka

100 év gyártási tapasztalattal és tudással kiváló minőségű termékeket gyártunk.

Ökotudatosság

A Terrán Generon alapja a betoncserép, amelynek gyártása energiafelhasználás és környezetterhelés szempontjából is élen jár.

Finanszírozás

A Generon napelemes rendszerek telepítésére 2021-ben igényelhető támogatások köréről érdeklődjön online!

Kompatibilitás

Válassza a Terrán Zenit vagy Rundo termékcsalád elemeit, amelyek méretéhez és formájához tökéletesen illeszkedik a Generon napelemes tetőcserép.

Szakmai támogatás

Nem hagyjuk magára a rendszer beépítésekor. Teljeskörű ügyintézést biztosítunk, Önnek csak hátra kell dőlnie, szakértőink mindent elintéznek Ön helyett.

Ajánlatot kérek

adatok Műszaki

Névleges teljesítmény 15 Wp/modul
Energiatermelés 1 kWp/6m m2
Munkaponti feszültség 2.31 V
Munkaponti áramerősség 6,52 A
generon napelemes tetőcserép

Napelem

Mérete 297,5 x 415 mm
Cellák száma 4 db
Frontfelület 3,2 mm vastag szolár üveg
Vezeték 400 mm hosszú, 4 mm2-es solar kábelek, TYCO PV4 csatlakozóvégekkel (MC4 kompatibilis)

Tetőcserép

Méretei 330 x 420 mm
Termék tömege 5,70 kg
Alaphordozó termék nagy végszilárdságú színezett beton elem
Fedési szélesség 300 mm

Gyakran ismételt kérdések

Ha a Nap az energiaszolgáltatókhoz hasonlóan benyújtaná a számlát azért az energiáért, amit egy átlagos családi ház tetőfelületére sugároz, akkor évi több millió forintot kellene fizetnünk neki. Szerencsére azonban a saját tulajdonában lévő felületre érkező napenergiát mindenki szabadon, ingyen hasznosíthatja. A napenergia saját célra történő hasznosítását semmilyen adó-, vagy járulékfizetési kötelezettség nem terheli.
Az optimális elhelyezés Magyarországon a déli tájolású, 35 fokos hajlásszögű tetőkön lehetséges. Az optimális tájolástól való kisebb eltérés keleti vagy nyugati irányban nem jár vállalhatatlan termeléskieséssel. Szintén nem jár jelentős kieséssel az optimális hajlásszögtől való 5-10 fokos eltérés. Szaktanácsadóink segítenek az optimális fedéskép kitalálásában annak érdekében, hogy a legszebb legyen a tető megjelenése.
A jelenleg érvényben lévő szabályozások szerint a napelemrendszert egy ad-vesz mérőórán keresztül az áramszolgáltató hálózatára kötik. Ez azt jelenti, hogy a megtermelt többletmennyiséget a rendszer a szolgáltató hálózatára táplálja be, ugyanakkor a kevésbé napsütéses időszakokban a szolgáltatói hálózatról juthat folyamatosan áramhoz. Amennyiben Ön 2021. június 30-ig telepít napelemes rendszert a tetőre, és szerződést köt az áramszolgáltatójával, akkor még a jelenleg hatályos, úgynevezett szaldós elszámolás vonatkozik rá. Ennek lényege, hogy csupán az éves szinten megtermelt és elfogyasztott energia különbségét kell kifizetnie, vagyis egy megfelelő teljesítményű napelemrendszerrel elérhető a nulla forintos villanyszámla. A várhatóan 2021. július 1-je után bevezetésre kerülő bruttó elszámolásban a hálózatból vásárolt és a napelem által megtermelt, azonnal el nem fogyasztott energia egységárát külön-külön határozzák meg.
Tény, hogy a napelemek direkt napsütésben, derékszögű beesési szögben, alacsony hőmérsékleten működnek a legjobban. Azonban felhős időben is termelnek, sőt akár 50-90%-os kihasználtsággal képesek ilyenkor is működni. Mivel a napelemek az idő legnagyobb részében részterhelésen működnek, ezért a mai technológiák kifejezetten nagy figyelmet fordítanak arra, hogy ebben a tartományban is minél hatékonyabban üzemeljenek.
A napelemgyártáshoz ónt, rezet, szilíciumot, műanyagot, alumíniumot és üveget használnak fel. Az új európai uniós szabályozásoknak köszönhetően a napelemekre is vonatkozik a begyűjtés és az újrahasznosítás kötelessége.

Ez azt jelenti, hogy az élettartamuk lejárta után a paneleket szétcsavarozzák, és az alkotórészeit más napelemekkel foglalkozó cég felhasználja. Az összetevők ugyanis jó minőségű anyagokból készültek, ezért sokkal egyszerűbb és olcsóbb ezeket ismételten felhasználni, mint újat gyártani helyettük.
A napelemek a minőségi alapanyagoknak és alapos munkálatoknak köszönhetően rendkívül ellenállóak az időjárás viszontagságaival szemben. Az edzett üveglapok kiváló védelmet nyújtanak a jégesővel, széllel és egyéb mechanikai behatásokkal szemben. A minősítési eljárás része, hogy bizonyos magasságból acélgolyókat zúdítanak a napelemre, ezzel is imitálva a jégeső körülményeit.
Mivel a napelemek nem rendelkeznek mozgó alkatrészekkel, ezért átlagos használatnál nincs olyan körülmény, ami miatt tönkremehetnének.
Mindenekelőtt az esztétikumával tűnik ki. A napcellák felhelyezése és megjelenése megegyezik a hagyományos tetőcserepekével. Nincs felesleges tetőáttörés, amely prémium megjelenést biztosít az ingatlan számára és növeli annak értékét.
Mivel nincs különálló tartószerkezet, ezért a tetőszerkezetre nehezedő súly is jelentősen kevesebb, mint egy hagyományos napelemrendszer esetében.
További előnye a Terrán Generonnak, hogy bármikor korlátlanul bővíthető, a követelményeknek megfelelő tetőfelület függvényében.
A Terrán Generon egyelőre kizárólag Terrán Zenit és Terrán Rundo tetőfedésbe építhető be.
Abban az esetben, ha a meglévő fedést Terrán Zenit-re vagy Rundo-ra építik át olyan módon, hogy a fedésre vonatkozó feltételek teljesüljenek.
- min. 7,5 cm-es átszellőztetett légrés
- nagy hőállóságú, hosszú élettartamú fólia (MediFol Longlife, Medifol TOP 270, MediFol Silver)
- min. 20° tetőhajlásszög
A Terrán Generon modul befoglaló mérete 330 mm x 420 mm, azonos a Terrán Zenit vagy Rundo cserép méretével.
Egy Terrán Generon modul 15 Wp teljesítményű, 11,1 db/m2 elhelyezés esetén ez 167 W/m2-t tesz ki.
1 kWp teljesítményű mező kb. 6 m2 tetőfelületet igényel
Azok az összefüggő tetőszakaszok használhatók ki, amelyeknek a tájolása megfelelő. A tetőfelület széleitől (orom, falszegély, tetőgerinc, eresz, vápa) és a tetőfelépítményektől (kémény, tetőablak stb.) legalább két cserépnyi (kb. 60 cm-nyi) távolságot el kell hagyni. Ezeket a tetőfelületeket Terrán Zenit vagy Terrán Rundo cseréppel kell fedni.
Igen, felrakható, a szolár rendszerekre általánosan érvényes kötöttségekkel. Csak azonos tájolású és hajlásszögű szakaszok köthetők egy áramkörre.
A Terrán Generonnal fedett tető teljes védelmi funkcióval rendelkezik, egyidejűleg kimagasló esztétikai előnyt biztosít, ezért a hagyományos nagypaneles rendszerekkel nehezen összehasonlítható az értéke, de tény, hogy az ára magasabb.
Magyarországon egy - családi házban élő - négyfős háztartás átlagos havi villamosenergia fogyasztása a nappali mérőn 230 kWh, ami a jelenlegi árak mellett 8.600 forintos villanyszámlát jelent. Ennek a háztartásnak az éves villamosenergia igényét egy 2,5 kWp teljesítményű - optimális tájolású - Terrán Generon napelemes rendszer képes biztosítani. Egy ekkora teljesítményű rendszer ára inverterrel, valamint teljeskörű szolár kivitelezéssel és ügyintézéssel kb. bruttó 1,97 MFt. Egy 4 kWp teljesítményű rendszer ára kb. bruttó 2,5 MFt. Ez azonban csak egy közelítő ár, minden ajánlatot az Ön igényeire szabva, egyedileg készítünk el. Pontos árat a terran-generon.hu oldalon az Ajánlatkérés menüpontra kattintva kérhet.
A Terrán Generon napelemek - a legtöbb nagypaneles rendszerrel ellentétben - itthon készülnek és kerülnek összeszerelésre. Ezért bármilyen kérdés, esetleges probléma esetén könnyen és gyorsan elérhető a megoldás. 20 év garanciát vállalunk a Generon napelemes tetőcserepeink teljesítményére.
A Generonra nem jellemző a meghibásodás, de ha egy elemnél mégis eltérés érzékelhető, akkor az könnyen cserélhető. További pozitívum, hogy 1 elem meghibásodása nem okozza a teljes kör kiesését. Fontos tudni, hogy egy elem nem megfelelő működése 15 Wp teljesítménykiesést eredményez, ami elenyésző az összteljesítményhez képest, a fogyasztó számára így ez nem jár észlelhető változással.
A terran-generon.hu oldalon az Ajánlatkérés menüpontra kattintva.
Utólagos felhelyezésre is van lehetőség, de csak abban az esetben, ha az Ön otthona Terrán Rundo vagy Terrán Zenit cserepekkel van fedve, hiszen a Generon kizárólag ezekkel kompatibilis. Ha a tetőfedés korábban más termékekkel történt, akkor ezeket Rundo vagy Zenit cserépre kell cserélni annak érdekében, hogy a Generon felhelyezhető legyen.
Az az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet alapján a 2020. december 31-e után használatbavételre kerülő épületek energiaigényének 25%-át megújuló energiaforrásból kell fedezni. Ez történhet akár napelem vagy Generon napelemes tetőcserép felhasználásával is.
Magyarországon az egy főre eső háztartási célú villamosenergia felhasználás kb. 1.100 kWh/ év. Ezt az energiamennyiséget egy 1 kWp teljesítményű Terrán Generon rendszer képes előállítani 6 négyzetméter tetőfelületen. Egy családi házban élő négyfős család éves villamosenergia igényét egy 2,5 kWp teljesítményű - optimális tájolású - Terrán Generon napelemes rendszer képes biztosítani. Egy ekkora teljesítményű rendszer ára inverterrel, valamint teljeskörű szolár kivitelezéssel és ügyintézéssel kb. bruttó 1,97 MFt.
A szakszerűen megépített cseréphéjazatok mögött minden esetben szükséges egy – minimum 5 cm vastagságú - átszellőztetett légrés, ahol a felmelegedő levegő a kürtőhatás elve alapján távozik, és a helyére a környezeti levegővel azonos hőmérsékletű levegő érkezik. A Generon esetében a légréteg minimális vastagsága 7,5 cm, így cserépfedésnél megszokott cirkuláció még intenzívebb hűtőhatást biztosít, ezáltal a Generon modulok érdemben nem melegednek fel jobban, mint az onroof napelemek. Ennek köszönhetően a Generonnal megtermelhető energia éves viszonylatban megegyezik az azonos teljesítményű onroof rendszerekkel.
Az általunk használt ún. MC 4 csatlakozókat a szoláripar évtizedek óta gyártja és használja. Az elmúlt évtizedekben több tízmilliárd darab készült világszerte. Az általunk beépített csatlakozók megbízhatósága kiváló, így a meghibásodás kockázata alacsony.

Napelemes tetőcserép elsőként Önnek

Hagyományos megoldás helyett válassza a Generont!

Ajánlatot kérek bővebb tájékoztatást kérek
Construma nagydíj 2019 logo Construma nagydíj 2019
E.ON Energy Globe díj 2019 logo E.ON Energy Globe díj 2019
CONECO-racioenergia kiállítás nagydíja 2019 (Szlovákia) logo CONECO-racioenergia kiállítás nagydíja 2019 (Szlovákia)
Európa TOP 10 napelemtechnológia-szolgáltatója 2020 logo Európa TOP 10 napelemtechnológia-szolgáltatója 2020
Generon

Adatvédelmi központ

Szükséges

A szükséges cookie-k a rendszer működéséhez feltétlenül szükségesek, azok nélkül a honlap nem használható rendeltetésszerűen. Ezek a cookie-k a felhasználó hozzájárulása nélkül használhatók és nem kapcsolhatók ki.

wordpress-settings-{X}, wordpress-settings-time-{X}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types]

Funkcionális

A funkcionális sütik használatával jobb felhasználói élményt tudunk nyújtani. Ezek a cookie-k általában beállításokat, és kenyelmi funkciókat biztosítanak a honlap személyre szabottabb működéséhez (például a kiválasztott nyelv, vagy a meglátogatott oldal-típus). Ezek a sütik nem tárolnak személyes adatokat. Kérjük vegye figyelembe, hogy a funkcionális cookie-k kikapcsolása korlátozhatja a honlapunk bizonyos funkcióinak működését.

gdpr[privacy_bar], yco-visitor-group, terran-favourites

Teljesítmény

A teljesítmény cookie-k arról gyűjtenek adatokat, hogy hogyan használják a honlapunkat. Ezeket arra használjuk, hogy jobban megértsük miként használják a honlapunkat, hogy annak tartalmát és funkcióit javítsuk.

_ga, _gat, _gid, 1P_JAR, APISID, CONSENT, HSID, NID, SAPISID, SID, SIDCC, SSID, _ceg.s, _ceg.u, _ceir, mf_user, act, c_user, datr, fr, sb, wd, xs, presence, _pin_unauth
_ga, _gat, _gid, 1P_JAR, APISID, CONSENT, HSID, NID, SAPISID, SID, SIDCC, SSID
_ceg.s, _ceg.u, _ceir
_ga, _gid, mf_user
act, c_user, datr, fr, sb, wd, xs, presence
_pin_unauth