A napelemes tetőcserép

Érdekel
Innovatív
Elegáns
Energiatudatos
Stílusos

Miért jó választás a Generon?

20 év garancia

A Generon napelemes tetőcserép gyártása Magyarországon történik, így a garanciális ügyintézés könnyen és gyorsan elérhető.

Nagy múltú hazai márka

100 év gyártási tapasztalattal és tudással kiváló minőségű termékeket gyártunk.

0%-os hitel

A megújuló energiával kapcsolatos fejlesztésekre 0%-os hitel igényelhető a Magyar Fejlesztési Banktól.

Ökotudatosság

A Terrán Generon alapja betoncserép, mely gyártása energiafelhasználás és környezetterhelés szempontjából is élen jár.

Kompatibilitás

Válassza a Terrán Zenit vagy Rundo termékcsaládot, melyekre tökéletesen illeszkedik a Generon napelemes tetőcserép.

Szakmai támogatás

Nem hagyjuk magára a rendszer beépítésekor. Teljeskörű ügyintézést biztosítunk, Önnek csak hátra kell dőlnie, szakértőink mindent elintéznek Ön helyett.

Ajánlatot kérek

Adatok műszaki

Névleges teljesítmény15 Wp/modul
Energiatermelés1 kWp/6 ㎡
Munkaponti feszültség2.31 V
Munkaponti áramerősség6,52 A
generon napelemes tetőcserép

Napelem

Mérete297,5 x 415 mm
Cellák száma4 db
Frontfelület3,2 mm vastag szolár üveg
Vezeték500 mm hosszú, 4 mm2-es solar kábelek, TYCO PV4 csatlakozóvégekkel (MC4 kompatibilis)

Tetőcserép

Méretei330 x 420 mm
Termék súlya5,90 kg
Alaphordozó terméknagy végszilárdságú színezett beton elem
Fedési szélesség300 mm

Gyakran ismételt kérdések

Ha a Nap az energiaszolgáltatókhoz hasonlóan benyújtaná a számlát azért az energiáért, amit egy átlagos családi ház tetőfelületére sugároz, akkor évi több millió forintot kellene fizetnünk neki. Szerencsére azonban a saját tulajdonában lévő felületre érkező napenergiát mindenki szabadon, ingyen hasznosíthatja. A napenergia saját célra történő hasznosítását semmilyen adó-, vagy járulékfizetési kötelezettség nem terheli.
Az optimális elhelyezés Magyarországon a déli tájolású, 35 fokos hajlásszögű tetőkön lehetséges. Az optimális tájolástól való kisebb eltérés keleti vagy nyugati irányban nem jár vállalhatatlan termeléskieséssel. Szintén nem jár jelentős kieséssel az optimális hajlásszögtől való 5-10 fokos eltérés. Szaktanácsadóink segítenek az optimális fedéskép kitalálásában annak érdekében, hogy a legszebb legyen a tető megjelenése.
A napelemrendszer egy ad-vesz mérőórán keresztül az áramszolgáltató hálózatára van kötve. Ez azt jelenti, hogy a megtermelt többletmennyiség a szolgáltató hálózatára táplálódik, ugyanakkor a kevésbé napsütéses időszakokban a szolgáltatói hálózatról juthatunk folyamatosan áramhoz.

Hálózatos napelemrendszer esetén ezért érdemes éves elszámoltatású szerződést kötni a szolgáltatóval. A nyáron megtermelt többletet a szolgáltató átveszi, ezért a téli időszakban nem kell pluszban fizetni a termelés csökkenése miatt. Így lehetséges a 0 Ft-os villanyszámla éves szinten.
Tény, hogy a napelemek direkt napsütésben, derékszögű beesési szögben, alacsony hőmérsékleten működnek a legjobban. Azonban felhős időben is termelnek, sőt akár 50-90%-os kihasználtsággal képesek ilyenkor is működni. Mivel a napelemek az idő legnagyobb részében részterhelésen működnek, ezért a mai technológiák kifejezetten nagy figyelmet fordítanak arra, hogy ebben a tartományban is minél hatékonyabban üzemeljenek.
A napelemgyártáshoz ónt, rezet, szilíciumot, műanyagot, alumíniumot és üveget használnak fel. Az új európai uniós szabályozásoknak köszönhetően a napelemekre is vonatkozik a begyűjtés és az újrahasznosítás kötelessége.

Ez azt jelenti, hogy az élettartamuk lejárta után a paneleket szétcsavarozzák, és az alkotórészeit más napelemekkel foglalkozó cég felhasználja. Az összetevők ugyanis jó minőségű anyagokból készültek, ezért sokkal egyszerűbb és olcsóbb ezeket ismételten felhasználni, mint újat gyártani helyettük.
A napelemek a minőségi alapanyagoknak és alapos munkálatoknak köszönhetően rendkívül ellenállóak az időjárás viszontagságaival szemben. Az edzett üveglapok kiváló védelmet nyújtanak a jégesővel, széllel és egyéb mechanikai behatásokkal szemben. A minősítési eljárás része, hogy bizonyos magasságból acélgolyókat zúdítanak a napelemre, ezzel is imitálva a jégeső körülményeit.
Mivel a napelemek nem rendelkeznek mozgó alkatrészekkel, ezért átlagos használatnál nincs olyan körülmény, ami miatt tönkremehetnének.
Mindenekelőtt az esztétikumával tűnik ki. A napcellák felhelyezése és megjelenése megegyezik a hagyományos tetőcserepekével. Nincs felesleges tetőáttörés, amely prémium megjelenést biztosít az ingatlan számára és növeli annak értékét.
Mivel nincs különálló tartószerkezet, ezért a tetőszerkezetre nehezedő súly is jelentősen kevesebb, mint egy hagyományos napelemrendszer esetében.
További előnye a Terrán Generonnak, hogy bármikor korlátlanul bővíthető, a követelményeknek megfelelő tetőfelület függvényében.
A Terrán Generon egyelőre kizárólag Terrán Zenit és Terrán Rundo tetőfedésbe építhető be.
Egy Terrán Generon modul 15 Wp teljesítményű, 11,1 db/m2 elhelyezés esetén ez 167 W/m2-t tesz ki.
A Terrán Generonnal fedett tető teljes védelmi funkcióval rendelkezik, egyidejűleg kimagasló esztétikai előnyt biztosít, ezért a hagyományos nagypaneles rendszerekkel nehezen összehasonlítható az értéke. Az ára magasabb, mint a nagypaneles rendszer ára. Egy átlagos családi háznak megközelítőleg 6 kWp-es rendszerre van szüksége az energia ellátásához, mely hozzávetőleg 3,9 millió forintba kerül a Terrán GENERON napelemes tetőcseréppel kialakítva. Ez azonban csak egy közelítő ár, minden ajánlatot az Ön igényeire szabva, egyedileg készítünk el.
A Terrán Generon napelemek a legtöbb nagypaneles rendszerrel ellentétben, itthon készülnek és kerülnek összeszerelésre. Ezért bármilyen kérdés, esetleges probléma esetén könnyen és gyorsan elérhető a megoldás. 20 év garanciát vállalunk a Generon napelemes tetőcserepeink teljesítményére.
A Generonra nem jellemző a meghibásodás, de ha egy elemnél mégis eltérés érzékelhető, akkor az könnyen cserélhető. További pozitívum, hogy 1 elem meghibásodása nem okozza a teljes kör kiesését. Fontos tudni, hogy egy elem nem megfelelő működése 15 Wp teljesítménykiesést eredményez, ami elenyésző az összteljesítményhez képest, a fogyasztó számára így ez nem jár észlelhető változással.
Lakossági és jogi személyeknek szóló pályázatok esetén egyaránt elfogadtatható.

Napelemes tetőcserép elsőként Önnek

Hagyományos megoldás helyett válassza a Generont!

Ajánlatot kérek bővebb tájékoztatást kérek
Generon